Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Lockdown SMS 13033: Τι ισχύει από σήμερα, αναλυτικά οι κωδικοί μετακίνησης για κάθε περίπτωση

Lockdown SMS 13033: Τι ισχύει από σήμερα, αναλυτικά οι κωδικοί μετακίνησης για κάθε περίπτωση

dromos 1

Νέα μέτρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονο, Σαντορίνη και Άγιο Νικόλαο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής. Τι ισχύει με τα SMS στο 13033.

Κάθε Σαββατοκύριακο η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 18:00. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00 της επόμενης ημέρας. Κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, οι λόγοι μετακίνησης με SMS είναι μόνον για λόγους υγείας και έξοδο απο την οικία με κατοικίδιο και πλησίον της οικίας.

Σκληρό lockdown επιβάλλεται από το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο Κρήτης, ως συνέπεια της επιβάρυνσης που παρατηρείται της επιδημιολογικής εικόνας όπου η απαγόρευηση της κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά από τις 18:00.

Οι 6 κωδικοί μετακίνησης

Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να στείλουν SMS με κωδικό μετακίνησης στο 13033 καθώς έχουν ειδικές βεβαιώσεις (τύπου Α). Οι μετακινήσεις τύπου Β (μεμονωμένες), απαιτούν την αποστολή SMS στο 13033 (ή, εναλλακτικά, εκτυπωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης).

Οι πολίτες πρέπει να επισκέπτονται την ειδική πλατφόρμα του gov.gr προκειμένου να ενημερώνονται για το επίπεδο κινδύνου στο οποίο κατατάσσεται η περιοχή τους καθώς και τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:

(1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
(2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
(3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
(4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
(5) Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
(6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Μετά το SMS θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η αποστολή SMS στο 13033 είναι δωρεάν. Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr. Το πρόστιμο για την περίπτωση άσκοπης μετακίνησης υπολογίζεται στα 300 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…