Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κρούσματα σήμερα 24/2: Κάτω από 2000, στους 357 οι διασωληνωμένοι, 28 οι νεκροί

Κρούσματα σήμερα 24/2: Κάτω από 2000, στους 357 οι διασωληνωμένοι, 28 οι νεκροί

Κορωνοϊός

Το ΕΣΥ ασφυκτιά μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και διασωληνωμένων να δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Με τέτοια αύξηση και με τα νούμερα να μην «λένε» να πέσουν, η παράταση του lockdown που ανακοίνωσε σήμερα 24/2 ο Πρωθυπουργός ήταν αναμενόμενη. Η νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα δείχνει ότι αγγίξαμε τα 1.913 κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To ?? για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.95 (95%Crl: 0.21-1.70).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95.7% είχευποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.

krous

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, προανήγγειλε την παράταση του lockdown, καθώς αναφέρθηκε στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Αττική, τονίζοντας ότι «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Το μήνυμα ότι «η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού» εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δεύτερης για το 2021.

Επιβεβαίωσε, δε, εμμέσως πλην σαφώς πως μολονότι κάτι τέτοιο ήταν στις κυβερνητικές προθέσεις, το αυστηρό lockdown θα παραταθεί και πέραν της 1ης Μαρτίου, πάντα κατόπιν της σχετικής εισήγησης των λοιμωξιολόγων εξ αιτίας της «απότομης αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσoτάκης τόνισε αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού ότι «έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…