Ο πολύπειρος προπονητής μπάσκετ της ομάδας της Κορίνθου, Κώστας Σορώτος, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό αλλά και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Για το ποιοι ευθύνονται για την μη επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων:
«Είναι πολλοί οι υπεύθυνοι. Είναι δυο άνθρωποι που προέρχονται από τον αθλητισμό. Είναι γεγονός ότι υπάρχει παράπονο όχι μόνο επειδή δεν έχουν λύσει το πρόβλημα και το καταλαβαίνω άλλα επειδή μας αντιμετωπίζουν με υπεροψία. Το έχω πει πάρα πολλές φόρες. Εγώ λοιμωξιολόγος δεν είμαι και δεν μπορώ να αντικρούσω μια ιατρική γνώμη. Ο ρόλος του προπονητή όμως είναι θεσμοθετημένος και αμείβεται. Είναι ένα λάθος αυτό. Είναι πολύς ο κόσμος που αμείβεται. Είναι οι παίκτες είναι οι φροντιστές. Πως θα ζήσει αυτός ο κόσμος; Θα γίνουμε κλέφτες; Εγώ το κάνω 30 χρονιά αυτό. Είμαι παράνομος επειδή δεν είμαι ασφαλισμένος; Ένας άνθρωπος έχει ένα δίλημμα. Ή θα μείνει ανασφάλιστος ή θα μείνει άνεργος. Κανένας δε θέλει να μείνει άνεργος. Είναι ένας νόμος που δεν τον τηρούν και τώρα το βρίσκουμε μπροστά μας».
Για το γεγονός πως τόσο καιρό λειτουργούν μια χαρά τα υπόλοιπα πρωταθλήματα:
«Στην Α1 που γίνονται τα τεστ εδώ και τόσους μήνες δεν υπάρχει κανένα κρούσμα. Είναι σίγουρο ότι το οικονομικό κομμάτι για να κάνεις τα μοριακά τεστ είναι μεγάλο και δυσβάστακτο. Η λύση είναι να γίνονται τα rapid τεστ που ο καθένας μας μπορεί να αναλάβει. Γιατί τα σωματεία μας δεν είναι φίλοι μας. Πρέπει να βοηθήσουμε. Οι προπονητές δεν είμαστε παράλογοι άνθρωποι. Ο Χαρδαλιάς είπε πως δεν πρέπει να κάνουμε άλλα τεστ εκτός από τα μοριακά. Εγώ κάθε μέρα βλέπω πως ανοιγοκλείνουν επιχειρήσεις βάση των αποτελεσμάτων των rapid τεστ. Η δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για κανένα λόγο ή πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για όλους. Γίνονται καμπάνιες να πάμε να κάνουμε rapid τεστ στην τάδε πλατεία. Θα τρελαθούμε».
Για τη συνάντηση που πρόκειται να γίνει την Παρασκευή με αθλητές από όλες τις κατηγορίες:
«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει ένα πολύπλευρο πρόβλημα. Είναι το οικονομικό σκελος που υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν. Είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Ο αθλητισμός μετατράπηκε από ένα απαραίτητο ψυχολογικό αγαθό σε κάτι ασήμαντο. Φανταστείτε πως μεγαλώνουν τα παιδιά αυτήν τη στιγμή, πως μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς τον αθλητισμό. Διαβάζω ότι στα λύματα πέρα από τα κρούσματα, βρίσκουν αυξημένη χρήση ναρκωτικών. Αυτά τα μετρούν οι ειδικοί»;