Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός μέτρα: Τι ισχύει από το πρωί του Σαββάτου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική μέχρι τις 15/2

Κορονοϊός μέτρα: Τι ισχύει από το πρωί του Σαββάτου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική μέχρι τις 15/2

Νέα μέτρα στη ζωή μας από σήμερα, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα και με λειτουργία των καταστημάτων με click away. Αναλυτικά τα μέτρα που παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ από τις 06:00 του Σαββάτου 6/2 μέχρι και τις 06:00 της Δευτέρας 15/2:
Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 18:00. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00 της επόμενης ημέρας.
Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away.
Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
Το λιανεμπόριο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 20:00, ενώ το Σάββατο παραμένουν κλειστά.
Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 07:00 μέχρι τις 17:00.
Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).
Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.
Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπως και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, δηλαδή Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης.

Καθημερινά θα αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Νέα αποκάλυψη στο θρίλερ της Πάτρας: Η Δήμητρα Πισπιρίγκου «φωτίζει» την ώρα θανάτου της Ίριδας

Μια νέα αποκάλυψη γίνεται σήμερα γνωστή για το θρίλερ της Πάτρας. Η κατάθεση της αδερφής τ…