Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κατσικάρης: “Αυτά θα φέρει στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια”

Κατσικάρης: “Αυτά θα φέρει στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια”

hezonia 1

Ο Φώτης Κατσικάρης στάθηκε στην απόκτηση του Μάριο Χεζόνια από τον Παναθηναϊκό, τις εμπειρίες που αποκόμισε από το NBA και το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στα «Νέα»:

Αρχικά είπε: «Ήταν από τους παίκτες που πάντα δίναμε ιδιαίτερη σημασία όταν κάναμε την ανάλυση του αντιπάλου. Δεν είχαμε κι άλλη επιλογή. Έχει γρήγορο πρώτο βήμα, είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας για το ύψος του, έχει εξαιρετικό σουτ, καλό ντράιβ, είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Έναν τέτοιον παίκτη δεν μπορείς να τον αγνοήσεις στο σκάουτινγκ».

Για την μετάβαση στο ΝΒΑ: «Ο Χεζόνια είναι τρομερό ταλέντο. Στο ΝΒΑ έπαιζε μόνο σε θέση πάουερ φόργουορντ, αλλά μπορεί να βγει και πιο έξω. Γιατί το πολύ καλό σουτ που διαθέτει του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός. Αυτά τα χρόνια στην Αμερική δυνάμωσε πολύ, όμως το βασικό του προσόν ήταν ανέκαθεν η αυτοπεποίθησή σου».

Για την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα: «Όταν ο Πασκουάλ τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα εκείνος μπήκε και έπαιξε αμέσως, δείχνοντας φοβερό χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση και καμία συστολή. Ωστόσο τότε στην Μπαρτσελόνα ήξεραν ότι αυτός ο παίκτης ήταν προορισμένος για το ΝΒΑ. Ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα θα τον έχαναν και ίσως να απέφευγαν να χτίσουν πάνω του.

Έπειτα υπήρχαν και κάποιοι βετεράνοι στην ομάδα που έπρεπε να έχουν τον χρόνο συμμετοχής τους, οπότε δεν έπαιζε και πάρα πολύ. Όσο για το ΝΒΑ, δεν είναι εύκολο να κάνεις καριέρα. Ένας παίκτης που φεύγει από την Ευρώπη για να παίξει εκεί χρειάζεται να ταιριάξει στην ομάδα που θα πάει, πρέπει να έχει αι τύχη. Κι άλλοι Ευρωπαίοι παίκτες με μεγάλο ταλέντο και σπουδαίες προοπτικές πήγαν στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Για το τι φέρνει στον Παναθηναϊκό: «Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός βασιζόταν για το σκοράρισμα κυρίως πάνω στον Νέντοβιτς. Τώρα θα πάρει σκορ και από μια άλλη θέση κι αυτό θα διευρύνει τις επιλογές του προπονητή όσον αφορά το επιθετικό του παιχνίδι. Ο Χεζόνια θα βοηθήσει και τον Παπαγιάννη, γιατί θα «μεγαλώσει» το γήπεδο. Με το καλό του περιφερειακό σουτ θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και θα δημιουργήσει περισσότερους χώρους μέσα στη ρακέτα ώστε να δράσει ο ψηλός. Βέβαια για να βοηθήσει άμεσα θα πρέπει να κάνει γρήγορα κάποια πράγματα όπως το να βρει ρυθμό και να προσαρμοστεί ξανά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Έχει να παίξει πάρα πολύ καιρό, αφού τη φετινή σεζόν δεν αγωνίστηκε σε κάποια ομάδα κι αυτό λογικά έχει επηρεάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Επίσης στο ΝΒΑ δεν ήταν βασικός, ενώ στον Παναθηναϊκό θα είναι κι εδώ η νοοτροπία είναι διαφορετική. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Εκεί κάνεις ήττες στην κανονική περίοδο και δεν συμβαίνει τίποτα, εδώ δεν είναι έτσι. Το θέμα για τον Χεζόνια είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσει να αλλάξει το… τσιπάκι και να μπει σε διαδικασία πίεσης. Όσο πιο γρήγορα το κάνει τόσο πιο πολύ θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…