Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κάτας: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Κάτας: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Κάτας

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 88-77 και ο προπονητής του Τριφυλλιού, Οντέντ Κάτας σε δηλώσεις του θέλησε να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτης της ομάδας για αυτή την σημαντική νίκη που πέτυχαν, Αξίζει να αναφέρουμε πως από τους Πράσινους ξεχώρισαν οι  Χάουαρντ Σαντ-Ρος,  Λευτέρης  Μποχωρίδης και τον Ντίνο Μήτογλους. Επίσης ο έμπειρος προπονητής στάθηκε στο εντυπωσιακό 25/25 του Παναθηναϊκού στις βολές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισραηλινός προπονητής: «Είναι ξεχωριστό για μας. Όχι μόνο η νίκη, αλλά επειδή μιλάμε για ένα ντέρμπι. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Τα στοιχεία που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο ήταν το πολύ καλό μας ξεκίνημα που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας πιστά. Με την απουσία του Νέντοβιτς πήγαμε σε ψηλότερα σχήματα, τα οποία λειτούργησαν πολύ καλά για μας. Κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ κι αυτό δείχνει ότι είχαμε πάθος και μεγάλη προσπάθεια. Δείξαμε χαρακτήρα όταν ο Ολυμπιακός πλησίασε. Μας έλειψε ο Νέντοβιτς, αλλά τα παιδιά που έπαιξαν στα γκαρντ βγήκαν μπροστά. Ίσως κάποιες φορές να μην ήταν το πιο όμορφο μπάσκετ, αλλά πήραμε μια μεγάλη νίκη».

Στην συνέχεια για το εντυπωσιακό 25/25 του Παναθηναϊκού στις βολές είπε: «Δεν είναι πάντα έτσι. Είναι σπουδαίο και ξεχωριστό νούμερο το 25/25, αλλά δεν είναι σωστό να κρίνεις τους παίκτες σου από τα ποσοστά τους. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως πήραμε τα ριμπάουντ, χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ, είχαμε επικοινωνία στην άμυνα και την επίθεση, είχαμε καλή επικοινωνία, ήμασταν επιθετικοί και δείξαμε χαρακτήρα. Δεν μπορείς να ελέγξεις πάντα τα ποσοστά σου, αλλά μπορείς να κάνεις κάποια άλλα πράγματα σωστά και εμείς το κάναμε».

Τέλος ο Κάτας πρόσθεσε: «Αρχίσαμε με ψηλό σχήμα, με τον Παπαπέτρου στο ‘2’. Ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει. Δεν λειτουργούν πάντα τόσο καλά τα πράγματα, αλλά επέμεινα σε αυτό επειδή λειτούργησε καλά. Ο Νέντοβιτς είναι σημαντικός στο σύστημά μας, μας έλειψε και ελπίζω να τον έχουμε σύντομα κοντά μας. Όμως πάντα πρέπει να εστιάζεις στους παίκτες που είναι διαθέσιμοι. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και παίκτες με ταλέντο που μπορούν να βγουν μπροστά. Κάποιοι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν πολλή αυτοπεποίθηση από αυτό το ματς, αλλά και γενικά ως ομάδας»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…