Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κακοκαιρία Μήδεια: Αγριεύει ο χιονιάς σε όλη τη χώρα, πότε έρχεται στην Αττική

Κακοκαιρία Μήδεια: Αγριεύει ο χιονιάς σε όλη τη χώρα, πότε έρχεται στην Αττική

343edeec6ea2e6150e95be47c429858b XL

Άρχισε από το πρωί η κακοκαιρία Μήδεια με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα ενώ αύριο και την Δευτέρα αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στην Αττική. Δείτε παρακάτω την πορεία της από τον δορυφόρο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό, που σχετίζεται με την πρώτη φάση της κακοκαιρίας, θα πλησιάζει τη χώρα μας.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται live ο καιρός στη χώρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια»
Κατά την πρώτη φάση της «Μήδειας» το Σαββατοκύριακο αναμένονται:

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια. Ολικός παγετός στη Δυτική Μακεδονία

  • Βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια σήμερα. Τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στο Αιγαίο
  • Πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα, αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας
  • Πυκνές χιονοπτώσεις την Κυριακή σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλά υψόμετρα. Χιονοπτώσεις και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
  • Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία την Κυριακή και στα κεντρικά.

larisa273

Δείτε βίντεο από τα Μετέωρα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνι και τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα

Χιόνι και τσουχτερό κρύο έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια», στη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαϊδα, στην Βέροια, στην Καβάλα, την Κατερίνη, καθώς και στον Πολύγυρο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής.

Η χιονόπτωση στην Κοζάνη ήταν αρκετή ώστε να το «στρώσει» στους δρόμους της πόλης όπως φαίνεται και στο βίντεο του kozan.gr:

Χιονισμένο το τοπίο και στην πόλη της Φλώρινας. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα ξεκίνησε στα ορεινά του νομού και συγκεκριμένα σε Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πού χρειάζονται αλυσίδες στη Β. Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα, με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο που έφερε η «Μήδεια» από το πρωί του Σαββάτου σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαϊδα, Βέροια, Καβάλα, Κατερίνη, καθώς και στον Πολύγυρο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής.

Το χιόνι πέφτει πυκνό αυτήν την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω χιονόπτωσης είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:

Στην Ημαθία, από το 87ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγάδια, από το 2 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Αρκοχωρίου, από το 3 χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Ροδοχωρίου.
Στο νόμο Πελλας, στα οδικά δίκτυα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).
Στην Πιερία, από το 34 έως το 44 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας.
Στην Χαλκιδική, από το 70 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

larisa270

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής.
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονίζει στην πόλη της Λάρισας -Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών
Χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Λάρισας, με την κακοκαιρία να έχει φτάσει στη θεσσαλική πόλη.

Λόγω της χιονόπτωσης ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα όλων των φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και στην νέα εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης.

Από την πλευρά του ο δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε προς τους πολίτες ότι έχουν οριστεί συγκεκριμένα σημεία της πόλης για προμήθεια αλατιού για κάθε ενδεχόμενο.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαούτσος, μηχανήματα του δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να επιχειρήσουν αν χρειαστεί τις επόμενες ώρες και ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου.

Πότε θα χιονίσει στην Αττική

Την Κυριακή (14/02) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τη Δευτέρα (15/02) οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Δείτε από το windy την πορεία της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία έχει φτάσει στη χώρα μας και όπως μπορείτε να δείτε στο δορυφόρο, σημειώνονται σημαντικές χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και νοτιότερα όπου και θα χτυπήσουν την Αττική από το βράδυ.

Τη Δευτέρα θα είναι μέρα χιονιού στην Αττική όπου θα υπηρεαστεί σχεδόν όλο λεκανοπέδιο με το χιόνι που θα πέφτει σε πολλές περιοχές να είναι πυκνό. Δείτε παρακάτω τη πορεία της κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…