Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η ανανέωση του ΜακΚίσικ κι η «κόκκινη» φιλοσοφία

Η ανανέωση του ΜακΚίσικ κι η «κόκκινη» φιλοσοφία

Shaquielle McKissic olympiakos

Τα γραπτά μένουν κι εμείς έχουμε καταγράψει σε ανύποπτο χρόνο την πεποίθησή μας ότι ο Σακίλ ΜακΚίσικ πρέπει να φωνάξει «παρών» και την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Όχι πως ο λόγος μας μέτρησε, αλλά είναι κάτι που δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το δεις. Ο Αμερικανός όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά βελτιώνεται κιόλας, είναι παίκτης που βγάζει ενέργεια και δίνει λύσεις, οπότε θα ήταν «έγκλημα» να μην ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του.

Αν κάτι είναι… κακό στην περίπτωσή του, είναι πως βρέθηκε στην Ευρωλίγκα σε σχετικά προχωρημένη ηλικία, καθώς έχει μπει το «3» μπροστά στον αριθμό. Όχι πως φαίνεται στο παρκέ, καθώς η ενέργεια, η ταχύτητα και κυρίως η έκρηξη στο πρώτο βήμα, τον κάνουν να μοιάζει με… 18άρη

Από εκεί και πέρα έχει ακόμα ατέλειες στο αμυντικό του παιχνίδι, όπου παίζει με το ένστικτο κι όχι με μυαλό, πρέπει να κάνει καλύτερες επιλογές στην επίθεση, αλλά συνολικά πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, έναν παίκτη, ο οποίος δίνει λύσεις σε πολλούς τομείς, σκοράρει, πασάρει, παίρνει ριμπάουντ, παίζει άμυνα, κατεβάζει μπάλα.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, αμέσως μετά την πιο οδυνηρή ήττα της χρονιάς, αντί να μπουν σε εσωστρέφεια, αντί να ψάξουν ποιο κεφάλι θα κόψουν, για να το παραδώσουν στο πλήθος, που ενίοτε ζητά αίμα (ανάμεσά τους και το συνάφι μας), προτίμησαν να δείξουν πως σκέφτονται διαφορετικά. Προχώρησαν σε μια θετική ενέργεια, δείχνοντας τη φιλοσοφία τους.

Αντί να καθίσουν να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, το πήζουν για να φτιάξουν γιαούρτι. Ήτοι ετοιμάζουν την ομάδα της επόμενης μέρας, που έχει… σταθερές. Ο Ολυμπιακός ξεκινά με έναν εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ της Ευρώπης (Σλούκας), έχει στην περιφέρεια δύο παίκτες υψηλού ενεργειακού φορτίου (ΜακΚίσικ / Λαρεντζάκης), μια σταθερή αξία στο «3» (Παπανικολάου), τον παίκτη αποκάλυψη της φετινής σεζόν στο «4» (Βεζένκοφ) κι υποστηρικτικά δύο παίκτες – θρύλους (Σπανούλης / Πρίντεζης), αλλά κι έναν πόιντ γκαρντ μέλλοντος (Νικολαΐδης).

Θαρρώ ότι είναι θέμα χρόνου η ανανέωση του Μάρτιν, αλλά θα είναι ανόητο να τον κρατήσουν ως πρώτο ξένο. Είναι καλός για δεύτερος, τέλειος για τρίτος. Κι αν ενώσετε τις τελείες θα διαπιστώσετε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξηλώνουν το πουλόβερ, κρατούν τον βασικό κορμό και θα κάνουν στοχευμένες επεμβάσεις, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Είναι ξεκάθαρο τι θέλει ο Ολυμπιακός και δεν είναι εύκολο, αφού έχει τη… βάση στην τούρτα, να προσθέσει τα… κερασάκια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…