Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Ζενίτ 92-84: Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τους Τούρκους

Φενέρμπαχτσε – Ζενίτ 92-84: Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τους Τούρκους

kevin pangos zenit st petersburg eb20 scaled

Συνέχεια στο τρομερό αήττητο σερί της στη Ευρωλίγκα έδωσε η Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Ζενίτ επικρατώντας με 92-84. Το παιχνίδι ήταν άκρως ανταγωνιστικό για 34 λεπτά, ωστόσο ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στο 74-74 που της έδωσε διψήφια διαφορά ήταν αρκετό για να της χαρίσει την νίκη.

Αρκετά γρήγορο και ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, και την Ζενίτ να προηγείται με 4 πόντους με τρίποντο του Ρίβερς (11-7). Οι τουρκική ομάδα απάντησε με δικό της τρίποντο και εν συνεχεία το παιχνίδι συνέχισε να είναι άκρως ανταγωνιστικό. Η μία ομάδα απάνταγε στην άλλη με αποτέλεσμα το τέλος ενός άκρως θεαματικού δεκαλέπτου να τις βρει ισόπαλες (25-25).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στην δεύτερη περίοδο με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, και τις δύο ομάδες να μάχονται διαρκώς για το προβάδισμα. Σε αυτό το πολύ χαμηλής παραγωγικότητας δεκάλεπτο το παιχνίδι έμεινε στην μια κατοχή μέχρι το 17, όταν ο Ντε Κολό έκανε το +5 για την Φενέρ (40-35), που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα, και έμεινε στα ίδα επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα (47-43).

Στο ίδιο τέμπο του δευτέρου δεκαλέπτου ξεκίνησε και η επανάληψη με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, και την Φενέρ να διατηρεί προβαδίσματα μιας με δύο κατοχών για όλο το πρώτο πεντάλεπτο (58-53), με τον Γιαν Βέσελι να παίρνει την σκυτάλη επιθετικά για την ομάδα του από τον Ντε Κολό. Η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε και με 8 πόντους λίγο αργότερα (62-55) με χουκ του Ουλανόβας, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 10-4 στην συνέχεια κατάφεραν να έρθουν σε απόσταση βολής (66-65).  

H Ζενίτ κατάφερε να προηγηθεί με τρίποντο του Μπάρον στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, και στην συνέχεια το παιχνίδι άλλαζε συνεχώς πρωτοπόρο για αρκετό διάστημα. H Φενέρμπαχτσε βρήκε ρυθμό στην επίθεση  έξι λεπτά πριν το τέλος και από το 74-74 και κατάφερε να τρέξει ένα εντυπωσιακό 11-0 φτάνοντας στην διαφορά σε διψήφια επίπεδα (86-75). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να μειώσουν κάτω από τους 6 πόντους με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 92-84.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 47-43, 66-65, 92-84

φεφερ
Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ 92-84: Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τους Τούρκους 4

Καταγραφή
Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ 92-84: Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τους Τούρκους 5
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…