Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρ – Άλμπα 89-84: Δέκα στα δέκα με σούπερ Ντε Κολό και clutch Πιέρ!

Φενέρ – Άλμπα 89-84: Δέκα στα δέκα με σούπερ Ντε Κολό και clutch Πιέρ!

nando de colo fenerbahce beko istanbul eb20 scaled

Ασταμάτητη είναι η Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα, αφού επικράτησε με 89-84 της Άλμπα Βερολίνου για την 25η αγωνιστική, φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση. Η γερμανική ομάδα έβαλε αρκετούς πονοκεφάλους στον Ιγκόρ Κοκόσκοφ όντας μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος των τριών πρώτων περιόδων, ωστόσο η ποιότητα του Ντε Κολό (26 π, 8 ασ) αλλά και ο clutch Πιέρ, ο οποίος είχε 10 συνεχόμενους πόντους στα τελευταία λεπτά, ήταν αρκετά για να πάρει η Φενέρ το ροζ φύλλο αγώνα.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική ήταν η Άλμπα Βερολίνου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αφού κατάφερε να προηγηθεί με 6 πόντους μετά από συνεχόμενα τρίποντα του Έρικσον (5-11). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα 6-0 σερί με τους Ντε Κολό και Βέσελι, ωστόσο ο Λάμερς έδωσε ξανά αέρα δύο κατοχών στην ομάδα του (11-15). Το σκηνικό δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά με την Φενέρ να περνάει για τρώτη φορά μπροστά στο σκορ με καλάθι του Ο’ Κουίν στο τελευταίο λεπτό (24-22), με το σκορ να μένει ίδιο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ρενέσες συνέχισε να είναι άκρως ανταγωνιστική και στην δεύτερη περίοδο με την Φενέρ να μην μπορεί να ξεφύγει και το παιχνίδι να μένει για αρκετή ώρα στην μια κατοχή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και πάλι με 5 πόντους με τους Έρικσον και Λάμερς (34-39), ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο η Φενέρ έτρεξε ένα σερί 11-0 παίρνοντας προβάδισμα 6 πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Τίμαν μείωσε σε 45-42 με εύστοχο τρίποντο με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να βάζουν δύσκολα στην Φενέρμπχτσε. Συγκεκριμένα, με ένα επιμέρους 9-2 στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα 6 πόντων στο παιχνίδι. Η Φενέρ αντέδρασε και κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο του Γκούντουριτς (53-53), και στην συνέχεια έτρεξε ένα επιμέρους 10-2 για να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα 8 πόντων (63-55), με το δεκάλεπτο να λήγει στο 67-60.

Η Άλμπα έκανε την αντεπίθεση της στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και εκμεταλλευόμενη την απουσία του Ντε Κολό στο πρώτο τρίλεπτο κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 7-2 μειώνοντας στο καλάθι (67-69). Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Γάλλος πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους για την Φενέρ (67-74), ωστόσο ο Έρικσεν απάντησε με σουτ από τα 6.75. Την σκυτάλη για τους γηπεδούχους πήρε ο Ντασόν Πιέρ, με πόντους του οποίου η Φενέρ κατάφερε να πάρει διψήφιο προβάδισμα (85-72). Οι φιλοξενούμενοι με μια αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να μειώσουν στους 3 πόντους, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 45-42, 67-60, 89-84

φενεραλμπα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…