Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Ζενίτ 75-76: Θρίλερ με ήρωα Πάνγκος και μοιραίο Λόιντ

Ερυθρός Αστέρας – Ζενίτ 75-76: Θρίλερ με ήρωα Πάνγκος και μοιραίο Λόιντ

kc rivers zenit st petersburg eb20 scaled

Η Ζενίτ πήρε το διπλό στο Βελιγράδι επικρατώντας με 76-75 του Ερυθρού Αστέρα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που από εύκολο εξελίχθηκε σε θρίλερ για την ομάδα του Πασκουάλ. Συγκεκριμένα, ενώ η ρωσική ομάδα είχε διψήφια προβαδίσματα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρέθηκε να χάνει με τρεις πόντους 33” πριν το τέλος, με τον Πάνγκος να ευστοχεί στο κρισιμότερο τρίποντο του αγώνα, και το εξαιρετικό Λόιντ να γίνεται μοιραίος χάνοντας το λέι απ που θα χάριζε την νίκη στην ομάδα του.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και τις ισοπαλίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Η Ζενίτ προηγήθηκε με πέντε πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τρίποντο του Ρίβερς τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου (10-15). Το τρίποντο του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ξεμπλόκαρε την ομάδα του Πασκουάλ η οποία έτρεξε σερί 7-0 μετά από βολές του Λόιντ πηγαίνοντας την διαφορά στους 10 πόντους (12-22), με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στο 15-22 του δεκαλέπτου.

Η Ζενίτ συνέχισε να έχει ανοδική πορεία στην απόδοση της και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, και με ένα επιμέρους 8-2 κατάφερε να πάει την διαφορά στους 12 πόντους, με τον Ρίβερς να φτάνει τα 3/3 τρίποντα (18-30). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους με καλάθι του Πάγνκος (24-39), με τους Σέρβους να μειώνουν στους 8 με ένα 7-0 σερί (30-39). Το προβάδισμα των Ρώσων ανεβοκατέβαινέ από τους 10 πόντους τα επόμενα λεπτά, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 36-48.

Ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη και με αφετηρία την πολύ καλή του άμυνα κατάφερε να μειώσει στους 7 με τρίποντο του Σιμόνοβιτς (47-54). Η Ζενίτ απάντησε ανεβάζοντας ξανά την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με τρίποντο του Πάνγκος (50-61), με τους Ντόμπριτς και Νταβίντοβατς να πετυχαίνουν δύο περιφερειακά σουτ στο τελευταίο λεπτό για το 56-61.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να περάσουν μετά από πολύ ώρα μπροστά στο σκορ με καλάθι του Νταβίντοβατς για να απαντήσει ο Πάνγκος με πέντε συνεχόμενους πόντους (62-66). Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα τρία λεπτά πριν το τέλος (69-69). Στο τελευταίο κομμάτι του το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ με τους Σέρβους να περνούν μπροστά στο σκορ στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Ντόμπριτς (75-72).

Ο Γκουντάιτις κέρδισε φάουλ 33” πριν το τέλος, έχασε την μια βολή, αλλά ο Πάνγκος ευστόχησε σε τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ (75-76). Οι Σέρβοι έκαναν επιθετικό φάουλ στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα, αλλά η Ζενίτ έκανε με τη σειρά της παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά, αλλά ο Λόιντ αστόχησε στο κρισιμότερο λέι απ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 36-48, 56-61, 75-76

ερυθρος ζενιτ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε πολύ κοντά στο… θαύμα της συμμετοχής στον τελικό …