Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Χεζόνια: Ντουμπρόβνικ, Βαρκελώνη, ΝΒΑ και… Παναθηναϊκός! (vids)

Χεζόνια: Ντουμπρόβνικ, Βαρκελώνη, ΝΒΑ και… Παναθηναϊκός! (vids)

hezonia

H βόμβα της χρονιάς στην Ευρωλίγκα είναι γεγονός, με τον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο που κανένας δεν θα το περίμενε να κάνει δικό του τον Μάριο Χεζόνια. Οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν μια μεταγραφή αεροδρομίου στα τέλη Φλεβάρη, με το βλέμμα προφανώς να είναι και στην επόμενη σεζόν.

Ο Κροάτης φόργουορντ, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει κάνει γνωστά τα Παναθηναϊκά του αισθήματα με αναρτήσεις σε Πράσινες νίκες και ουκ ολίγες αναφορές στον λαό του Τριφυλλιού, παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της τεράστιας αυτής βόμβας.

Ποιος είναι όμως ο Σούπερ – Μάριο του Παναθηναϊκού;

Γεννημένος στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας πήγε από πολύ μικρή ηλικία (16 ετών) στην ΚΚ Zagreb το 2011, και δύο χρόνια μετά δοκιμάστηκε από την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Εκεί, φάνηκες το πλούσιο ταλέντο του και πολύ σύντομα έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Την σεζόν 2014-15 έκανε το πρώτο μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού έγινε βασικός στην πρώτη ομάδα των Καταλανών, με όλη την Ευρώπη να καταλαβαίνει το πλούσιο ταλέντο του. Εκείνη την σεζόν κατάφερε να έχει στην Euroleague έχοντας 7.7 πόντους 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τα βλέμματα των ομάδων του ΝΒΑ ήρθαν πολύ γρήγορα, όπως και το επόμενο step-up στην καριέρα του, καθώς το καλοκαίρι του 2015 επιλέχθηκε στο νούμερο 5 του ντραφτ από τους Ορλάντο Μάτζικ. Στους “μάγους” αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, έχοντας σταθερά ανοδική πορεία στα ποσοστά του τα οποία την τρίτη χρονιά έφτασαν τους  9.6 πόντους και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας για με τους New York Knicks με τους οποίους είχε 8.8 πόντους και 4.1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στις 3 Ιουλίου του 2019 ο Χεζόνια υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Portland Trail Blazers. Σε 53 αγώνες της σεζόν 2019-2020 είχε 4.8 πόντους και 3.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Πλέον επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της αγαπημένης του ομάδας του Παναθηναϊκού, με την φανέλα της οποίας θα αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, έχοντας για “αφεντικό” τον άνθρωπο που θαύμαζε και εκθείαζε από μικρός, τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι και ο 3D είχε δηλώσει κάποια στιγμή ότι στο πρόσωπο του Κροάτη βλέπει τον διάδοχο του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βέβαια, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη σεζόν – και να προσπαθήσει και ο ίδιος να μείνει και του χρόνου – για να έχει την χαρά να αγωνιστεί μπροστά με τους αγαπημένους του Πράσινους οπαδούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…