Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αυγενάκης: «Διάταξη «ανάσα» για τους φοιτητές-αθλητές»

Αυγενάκης: «Διάταξη «ανάσα» για τους φοιτητές-αθλητές»

Αυγενάκης

“Ανάσα” για τους αθλητές-φοιτητές χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τη διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και η οποία δίνει τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου σπουδών, σε φοιτητές που συνεχίζουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους την αθλητική καριέρα τους. “Η πολιτική και η φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, για το καλύτερο περιβάλλον που αξίζει η αθλητική οικογένεια της χώρας μας, είναι «πρώτα οι αθλητές»! Και δεν μένουμε στα λόγια, το εφαρμόζουμε!” επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη συνεργασία της.

Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

“ΔΙΑΤΑΞΗ «ΑΝΑΣΑ» για τους ΑΘΛΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι ακαδημαϊκές σπουδές και η αθλητική καριέρα θα συνδυάζονται πλέον αρμονικά και οι φοιτητές-αθλητές θα διευκολύνονται, προκειμένου απερίσπαστα να σπουδάζουν και να αθλούνται ταυτόχρονα, σε ανώτατο επίπεδο.

Η άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό και φίλη, Νίκη Κεραμέως, την οποία ευχαριστούμε θερμά οδήγησε σε διάταξη-ανάσα για τους φοιτητές-αθλητές, στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (ν. 4777/2021, άρθρο 34, παρ. 3):

Θα φοιτούν υπό καθεστώς «μερικής φοίτησης» και κάθε εξάμηνο στη σχολή θα προσμετράται ως μισό ακαδημαϊκό εξάμηνο και δεν θα εξετάζονται σε αριθμό μεγαλύτερο από το ήμισυ των μαθημάτων του εξαμήνου που προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών.

Αυτό σημαίνει ότι επιμηκύνεται ο χρόνος, όσο χρειάζονται, προκειμένου και πτυχίο να πάρουν και την αθλητική τους καριέρα να συνεχίζουν.

Η ρύθμιση αφορά σε όλους τους αθλητές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ανήκουν σε αθλητικά σωματεία εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ και για όσα χρόνια καταλαμβάνουν διάκριση 1ης έως και 8ης θέσης σε πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικών αθλημάτων ή αγωνίζονται σε ομάδες των δυο ανώτερων κατηγοριών σε ομαδικά αθλήματα ή συμμετέχουν ως μέλη εθνικών ομάδων σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα ή άλλες διεθνείς διοργανώσεις ή συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Η πολιτική και η φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, για το καλύτερο περιβάλλον που αξίζει η αθλητική οικογένεια της χώρας μας, είναι «πρώτα οι αθλητές»!

Και δεν μένουμε στα λόγια, το εφαρμόζουμε!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τέλος εποχής για την Έλεν Ντετζένερες

Τελευταία εκπομπή για την Έλεν Ντετζένερες, με πολλές αναδρομές, συγκίνηση και επίτιμους κ…