Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Από τον Καλάθη στον Άρτις το ξεχωριστό «πακέτο» double-double

Από τον Καλάθη στον Άρτις το ξεχωριστό «πακέτο» double-double

Calathes Artis ESAKE0702212

O Κολοσσός Ρόδου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε και χθες στην εύκολη νίκη του επί του Ηρακλή. Εκ των πρωταγωνιστών των Ροδιτών ήταν ο Ντόμινικ Άρτις ο οποίος έγραψε ένα ακόμα ντάμπλ-νταμπλ στην σεζόν, αυτή την φορά με πόντους και ασίστ (τις άλλες δύο ήταν σε πόντους και ριμπάουντ). Μάλιστα, αυτό έχει να συμβεί εδώ και τρία χρόνια, όταν το είχε καταφέρει ο Νικ Καλάθης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Κολοσσός H Hotels είχε τρία double-double στις πρώτες 13 αγωνιστικές και χθες στον αγώνα απέναντι στον Ηρακλή, δύο παίκτες του τελείωσαν το παιχνίδι με τέτοια επίδοση. Ο Κερέμ Καντέρ με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και ο Ντομινίκ Άρτις με 14 πόντους και 10 ασίστ. Ο Αμερικανός κατάφερε κάτι ξεχωριστό αφού έγινε ο πρώτος μετά από τρία χρόνια που έφτασε σε double-double στη Stoiximan Basket League με τόσο με πόντους και ριμπάουντ, όσο και με συνδυασμό πόντων και ασίστ.

Ο Άρτις «έγραψε» το τρίτο φετινό double-double με πόντους και ασίστ, μετά τα δύο που είχε ο Βασίλης Μουράτος του Λαυρίου Megabolt όμως έγινε και ο πρώτος μετά την περίοδο 2017-18 που είχε τέτοιο συνδυασμό πόντων-ριμπάουντ και πόντων-ασίστ στην ίδια σεζόν, αφού είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με το Μεσολόγγι Baxi. Ο τελευταίος που κατάφερε κάτι ανάλογο ήταν ο Νικ Καλάθης που στην περίοδο 2017-18, είχε τρία double-double με πόντους και ασίστ (με ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Λαύριο εντός έδρας) και ένα με πόντους και ριμπάουντ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ (17π, 12ρ.).

Οι 10 ασίστ αποτελούν την κορυφαία επίδοση του Άρτις στη Stoiximan Basket League αφού είχε από επτά στα εντός έδρας ματς με τη Λάρισα Bread Factory και τον Ιωνικό Hellenic Coin. Ακόμη πιο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι αυτή ήταν η ένατη διψήφια επίδοση στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels. Ο μόνος που το έκανε δύο φορές ήταν ο Τζάρεντ Τζόρνταν που είχε 11 κόντρα στην ΑΕΚ και 10 στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη της περιόδου 2010-11.

Ο Καντέρ από την πλευρά του, έφτασε για δεύτερη φορά σε double-double αφού το είχε κάνει και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι, με ανάλογες μάλιστα επιδόσεις (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Ακόμη…

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μοίρασε εννιά ασίστ επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι οχτώ που είχε κόντρα στον Άρη για την 9η αγωνιστική.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Κολοσσός H Hotels με τις 27 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του, ξεπέρασε την κορυφαία επίδοση των προηγούμενων 13 αγωνιστικών -26 είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στον Ηρακλή- αλλά την ίδια ώρα το Μεσολόγγι Baxi «έγραφε» το νέο ρεκόρ περιόδου με τις 30 που είχε στο ματς με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

Οι 27 ασίστ όμως είναι η κορυφαία, εντός έδρας επίδοση στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels. Η ομάδα της Ρόδου είχε περισσότερες μόνο μακριά από το νησί, με 28 στο εκτός έδρας ματς της περιόδου 2010-11 με την ΑΕΚ. Η προηγούμενη καλύτερη εντός έδρας επίδοση ασίστ του Κολοσσού H Hotels ήταν οι 26 που είχε κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο για τη σεζόν 2017-18.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…