Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλειδώνουν τα μέτρα, αυτά θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλειδώνουν τα μέτρα, αυτά θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλειδώνει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις κόκκινες περιοχές. Σε αυτή την εισήγηση καταλήγει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει από νωρίς το πρωί και το απόγευμα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Φαίνεται πως κλειδώνει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική και σε άλλες κόκκινες περιοχές. Αυτή θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η εισήγηση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση και πιθανότατα θα γίνει δεκτή με σκοπό να ανακοπεί η αυξητική τάση Που έχουν τα κρούσματα κυρίως στην Αττική.

Νωρίς το πρωί, είχε φωτογραφίσει την εισήγηση της επιτροπής ο καθηγητής Γώγος ο οποίος τόνισε πως «είναι «έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00».

Ο κ. Γώγος τόνισε: «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η δυναμική της επιδημίας σε ορισμένες περιοχές. Το θέμα είναι ότι σε μερικές κόκκινες περιοχές μπορεί επιδημιολογικά τα πράγματα να είναι λίγο χειρότερα», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει δυναμική αύξησης.

«Εάν έχουμε σε κάποια περιοχή, πχ. στην Αχαϊα ή το κέντρο της Αθήνας διπλασιασμό κρουσμάτων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τότε πιθανώς να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, που θα φροντίσουν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο “κόκκινο”, αλλά να μην υπάρχει αυτή η αυξητική τάση που υπάρχει».

Παράλληλα, τόνισε πως είναι ύψιστης σημασίας η μείωση της κινητικότητας και σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε ως «έξυπνη λύση» την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «σχετικά ανώδυνο μέτρο».

Πάει για σκληρό lockdown η Αχαΐα

Παράλληλα, η κατάσταση στην Αχαΐα μέρα με μέρα χειροτερεύει και βαίνει προς σκληρό lockdown. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το απόγευμα, στις ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων, συνεπώς να κλείσουν δημοτικά και γυμνάσια που είναι ανοιχτά.

Κλείνουν εντελώς τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές
Πιθανά μέτρα μπορεί να τεθούν σε ισχύ και για τα καταστήματα. Αν και τίποτα δεν έχει κλειδώσει, ορατό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν εντελώς τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γενικά σε όλες τις κόκκινες περιοχές της Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Νέα αποκάλυψη στο θρίλερ της Πάτρας: Η Δήμητρα Πισπιρίγκου «φωτίζει» την ώρα θανάτου της Ίριδας

Μια νέα αποκάλυψη γίνεται σήμερα γνωστή για το θρίλερ της Πάτρας. Η κατάθεση της αδερφής τ…