Κεντρική Ειδήσεις Αγγελόπουλος: “Η ΕΟΚ να έχει ως προτεραιότητά της τα σωματεία και να υπάρξουν τρόποι ελάφρυνσης γι’ αυτά”

Αγγελόπουλος: “Η ΕΟΚ να έχει ως προτεραιότητά της τα σωματεία και να υπάρξουν τρόποι ελάφρυνσης γι’ αυτά”

aggelopoulos dimitris

Σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα “τοποθέτηση” προχώρησε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο οποίος θα “κατέβει” στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ ως υποψήφιος σύμβουλος με την παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου. Ο ισχυρός άνδρας του Ικαρου Καλλιθέας εξηγεί τους λόγους που προτεραιότητα της ΕΟΚ θα πρέπει να είναι σωματεία και όχι μόνο να επικεντρώνεται στην Εθνική.

Αναλυτικά:

“⭕️ Επειδή, το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά από υποψήφιους προέδρους και συμβούλους νομίζω ότι πρέπει να τονιστεί σε όλους του τόνους ότι η Εθνική Ελλάδος είναι η «επίσημη αγαπημένη» μας και το στολίδι του αθλήματος, όμως η προτεραιότητα της ΕΟΚ πρέπει να είναι τα σωματεία. Οι σύλλογοι σαν «κύτταρο» του ελληνικού αθλητισμού εκπαιδεύουν, αναδεικνύουν και ανδρώνουν τους αθλητές που στην πορεία, μας γεμίζουν με υπερηφάνεια όταν φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο‼️
⚠️ Η απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, αδιαμφισβήτητα προσπάθησε όσο τις επέτρεπαν οι δυνάμεις της να έχει την Εθνική μας ομάδα σε περίοπτη θέση και ορθώς έπραξε, όμως δεν έκανε τα ίδια και για τα σωματεία που βρίσκονται υπό την σκέπη της. Η επόμενη μέρα της ΕΟΚ θα πρέπει σαφώς να έχει την «γαλανόλευκη» σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της, όμως μην ξεχνάμε ότι χωρίς τις ομάδες που «παλεύουν» με ελάχιστη βοήθεια δεν θα υπήρχαν οι Εθνικές που μας γεμίζουν περηφάνεια.
💣 🔝 Η επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ θα πρέπει να βάλει στην ατζέντα της τρόπους που θα ελαφρύνουν τους συλλόγους και θα τους δώσουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν και να επενδύσουν στην παραγωγική διαδικασία. Οδοιπορικά, κεντρική διαχείριση χορηγιών, αμοιβές διαιτητών είναι μερικά από τα αυτονόητα που θα πρέπει να υπολογιστούν. Και για να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο προς τα σωματεία η πρόταση μου είναι να υπάρξει μία εσωτερική αξιολόγηση της ΕΟΚ όπου θα αποτιμάτε η προσφορά κάθε σωματείου στην αναπτυξιακή βαθμίδα, ώστε να αξιολογηθεί κι ο τρόπος λειτουργίας του. Προϋπόθεση γι αυτό είναι οι σύλλογοι ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία να μπορούν να επιβραβευτούν οικονομικά. Άλλωστε όπως είπε και ο Καρλ Γιουνγκ «Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει» και μόνο αν κοιτάξουμε τα σωματεία μας, θα μπορούμε να βιώσουμε ξανά ένδοξες μέρες για την Εθνική μας κι όχι απλά να τις ονειρευόμαστε‼️”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ειδήσεις

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…