Κεντρική Λάρισα Τζέρι Σμιθ, ο ηγέτης της Λάρισας

Τζέρι Σμιθ, ο ηγέτης της Λάρισας

smith

Ο Τζέρι Σμιθ έκανε μεγάλη προσπάθεια στο Ιβανώφειο και παρότι δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Λάρισα Bread Factory στη νίκη, σημείωσε μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ στη διετή παρουσία της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League. Ήταν οι 31 πόντοι που σημείωσε και με τους οποίους ξεπέρασε την επίδοση των 30 πόντων που είχε στο περσινό, εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

Αυτή είναι η και η κορυφαία επίδοση των 57 εμφανίσεων του 33χρονου γκαρντ στη Stoiximan Basket League, καθώς η προηγούμενη ήταν οι 25 που είχε με τον Ήφαιστο στον δεύτερο προημιτελικό των πλέι οφ του 2019 απέναντι στο Περιστέρι.

Ήταν η τρίτη «30άρα» του φετινού Πρωταθλήματος μετά τους 34 του Κένι Γκόινς στο ματς του Κολοσσού H Hotels με τον Άρη και τους 30 του Γιανίκ Μορέιρα στον αγώνα της ΑΕΚ με το Λαύριο Megabolt.

*18 από τους 31 πόντους του Σμιθ, ήρθαν από την περίμετρο. Ο Αμερικανός είχε 6/7 τρίποντα με τα οποία ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση εύστοχων σουτ -από έξι είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές Κόζι, Ουέμπ και Γκρέι- και πλησίασε το ρεκόρ ευστοχίας το οποίο κράτησε με 6/6 ο Γκλέιν Κόζι στον αγώνα του Λαυρίου Megabolt με τον Άρη.

Κατά τα άλλα…

*Τα double-double εξελίσσονται σε ρουτίνα για τον Τζέιμς Ουέμπ που έχοντας 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, έφτασε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική σε τέτοιο επίτευγμα. Έχει πλέον πέντε από τα 19 double-double της φετινής Stoiximan Basket League. Είναι ο πρώτος της σχετικής λίστας, έχοντας δύο περισσότερα από τον Γιάννη Κουζέλογλου που ακολουθεί.

Η Λάρισα Bread Factory έχει πλέον έξι double-double και μαζί την πρωτιά αυτής της κατηγορίας, αφού ακολουθεί με τέσσερα ο Άρης.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ισορροπία σημειώθηκε στον τομέα των ριμπάουντ, με τη Λάρισα Bread Factory να φτάνει σε ρεκόρ περιόδου με τα 36 αμυντικά ριμπάουντ της. Το προηγούμενο ήταν τα 35 που είχαν ο Ηρακλής κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Άρης απέναντι στον Προμηθέα.

*Είναι χαρακτηριστικό ότι το 97,3% των άστοχων σουτ του Ηρακλή κατέληξαν σε αμυντικό ριμπάουντ για τους φιλοξενούμενους που σημείωσαν και με αυτόν τον τρόπο ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν το 96,7% που είχαν το Μεοσλόγγι Baxi κόντρα στον Κολοσσό H Hotels και το Λαύριο Megabolt απέναντι στην ΑΕΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λάρισα

Δειτε επισης

Τέλος ο Ριζούλης από την Λάρισα: «Δεν πάω εγώ φυλακή για μια ομάδα»

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τα χρέη ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Λάρισας ο Θοδωρής Ριζούλης, όπ…