Κεντρική NBA Το όραμα του Ντ’ Αντόνι υλοποιείται στο Μπρούκλιν!
NBA

Το όραμα του Ντ’ Αντόνι υλοποιείται στο Μπρούκλιν!

harden durant irving

Την τελευταία διετία και ειδικότερα μετά την απομάκρυνση του Κλιντ Καπελά από το Χιούστον πολύ αναρωτιόντουσαν αλλά και κριτίκαραν τον Μάικ Ντ’ Αντόνι για τα τόσο κοντά σχήματα της ομάδας.

Τα που πας χωρίς ψηλό και δεν γίνεται μόνο με τρίποντο έδιναν και έπαιρναν ειδικά στην χώρα μας, που καλώς ή κακώς όλοι είμαστε προπονητές.

Ωστόσο, το όραμα του Ντ’ Αντόνι εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λάθος, με το Χιούστον να φτάνει μόλις μια φορά στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας σε όλη την θητεία του, ενώ τις περισσότερες φορές έκαναν διακοπές πολύ νωρίτερα.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά την υλοποίηση της «βόμβας» με την μετακίνηση του Τζέιμς Χάρντεν στους Νετς, είναι τι μπάσκετ θα παίζει η ομάδα του Στιβ Νας με τόσες μηχανές πόντων στο οπλοστάσιο της, αλλά και τον Ντ’ Αντόνι να είναι βασικό στέλεχος στο επιτελείο του.

Και παράλληλα, πως θα βγει η σεζόν με μοναδικό κλασικό σέντερ τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν, αφού στο πλαίσιο της ανταλλαγής αποχώρησε και ο διαφορετικού στυλ αλλά πολύ φιλότιμος Τζάρετ Άλλεν. Η απάντηση έχει δοθεί πριν καν αρχίσει η σεζόν, όταν ο ίδιος ο Στιβ Νας είχε δηλώσει ότι ο Κέβιν Ντουράντ θα παίζει ακόμα και στην θέση «5».

Δηλαδή, εκεί που πέρσι στο Χιούστον έπαιζε στην συγκεκριμένη θέση ο Πι Τζέι Τάκερ, φέτος στο Μπρούκλιν θα βλέπουμε σε στιγμές που είναι απαραίτητο και χρήσιμο να παιχτεί ξύλο στο ζωγραφιστό τον δυνατό και εξαιρετικό σε τέτοιες καταστάσεις Τζόρνταν, με εναλλακτική έναν από τους πιο – αν όχι τον πιο – ταλαντούχους επιθετικά παίκτες της λίγκας.

Και φυσικά στις υπόλοιπες θέσεις δεν θα υπάρχει ο ή του ύψους ή του βάθους Έρικ Γκόρντον, ο Χάους και ο Μακλεμόρ,, αλλά ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο φανταστικός σουτέρ Τζο Χάρις, και ο Σπένσερ Ντίνγουιντι. Και φυσικά ο Τζέιμς Χάρντεν (!). Φυσικά για να αποδώσουν τέτοια σχήματα απαιτείται διαρκής κίνηση στην επίθεση, και πολλές βοήθειες στην άμυνα, στοιχεία που ουδέποτε είδαμε στους Ρόκετς, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε στο Μπρούκλιν.

Υ.Γ. Αν υπήρχε και ένας Ντρέιμοντ Γκριν να ενώσει όλα αυτά τα… πυρηνικά όπλα που διαθέτουν στην φαρέτρα τους οι Νετς, θα μιλάγαμε για μια νέα υπερομάδα που αναδύεται στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Προς το παρών, περιμένουμε να τους δούμε στην δράση…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…