Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Το Λαύριο, ο Γερομιχαλός κι ο Αγκμπελέζε

Το Λαύριο, ο Γερομιχαλός κι ο Αγκμπελέζε

lavrio promitheas

Μέσα από ξεχωριστές ομαδικές επιδόσεις, το Λαύριο Megabolt επέκτεινε το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του με την επικράτηση του επί του Προμηθέα στον σημερινό, εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Η ομάδα της λαυρεωτικής είχε 21 ασίστ, έφτασε για τέταρτη φορά φέτος σε επίδοση 20+ ασίστ και έσπασε το «φράγμα» των 2.000 στην κατηγορία.

Το Λαύριο Megabolt έφτασε σε αυτήν την επίδοση στον 139ο αγώνα του στη Stoiximan Basket League και έγινε η 19η ομάδα που το κατάφερε ενώ με τα σημερινά δεδομένα θα αργήσει να προστεθεί η 20ή σε αυτή τη λίστα, αφού ακολουθούν ομάδες που δεν αγωνίζονται στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (Δάφνη 1.930, Καβάλα 1.924 και Ηλυσιακός 1.887).

Ακόμη…

*Στο παιχνίδι του Λαυρίου και οι δύο ομάδες κατάφεραν να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων, αφού οι γηπεδούχοι είχαν 14 και οι φιλοξενούμενοι 10. Το Λαύριο Megabolt ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού 14 κλεψίματα είχε και στο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Τα 14 κλεψίματα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στην κατηγορία, όχι όμως η μεγαλύτερη αφού είχε 16 στην παρθενική σεζόν του σε αυτήν (2015-16), στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ είχε 15 στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Άρη της σεζόν 2016-17 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ της περσινής περιόδου.

*Σε ένα ματς με 41 λάθη, το Λαύριο Megabolt έκανε τα περισσότερα. Είχε 22 ένα λιγότερο από το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League που είχε ο Κολοσσός H Hotels στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα της λαυρεωτικής ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση λαθών στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα καθώς είχε 22 και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2015-16. Στο μεσοδιάστημα, είχε 21 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ της σεζόν 2016-17 και στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ της σεζόν 2017-18.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Το σημερινό παιχνίδι είχε ξεχωριστή αξία για τον Βασίλη Μουράτο αφού ήταν το 100ό του στην κατηγορία στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2014 (Ολυμπιακός-Απόλλων 82-56).

*Ο Πέτρος Γερομιχαλός τελείωσε το παιχνίδι με έξι ασίστ που αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας. Στις προηγούμενες 103 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League, κορυφαία επίδοση του 26χρονου φόργουορντ ήταν οι τέσσερις ασίστ που είχε ως παίκτης του Προμηθέα, στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ της σεζόν 2018-19 απέναντι στην ΑΕΚ.

*Ο Τάισον Κάρτερ, ο κορυφαίος των νικητών, σημείωσε 22 πόντους και βελτίωσε κατά δύο πόντους τη μεγαλύτερη επίδοση του αφού είχε 20 στο ματς της 8ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

Ο Αγκμπελέζε στο «κλαμπ» των «100άρηδων» μπλοκέρ

Μία τάπα χρειαζόταν ο Ντάνι Αγκμπελέζε για να καταφέρει κάτι ξεχωριστό και την έκανε στο ματς του Λαυρίου. Ο Αμερικανός του Προμηθέα έφτασε τις 100 στη Stoiximan Basket League και έγινε ο 44ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και 16ος ξένος της λίγκας που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων. Ο Αγκμπελέζε χρειάστηκε 59 εμφανίσεις στην κατηγορία με Χολαρχό, Κολοσσό H Hotels και Προμηθέα για να φτάσει τις 100 τάπες (1,69 ανά αγώνα).

Ο σέντερ του Προμηθέα είναι με διαφορά ο κορυφαίος μπλοκέρ της φετινής Stoiximan Basket League έχοντας 22 τάπες έναντι 14 των Μορέιρα και Παπαγιάννη ενώ έχει προλάβει ήδη να γίνει ο τρίτος μπλοκέρ στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας, πίσω μόνο από τον Οκτάβιους Έλις (68) και τον Μουχάμεντ Φαγιέ (30).

*Θέση στην πεντάδα της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα βρήκε σήμερα ο Δημήτρης Αγραβάνης. Κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου του, έφτασε τις 13 με την αχαϊκή ομάδα στην κατηγορία και έφτασε στην 5η θέση τον Μακένζι Μουρ που έπαιξε στον Προμηθέα στη σεζόν 2016-17.

*Ακόμη, ο Τζεράι Γκραντ βελτίωσε κατά δύο πόντους την καλύτερη επίδοση του στο σκοράρισμα στη Stoiximan Basket League, σημειώνοντας 17. Είχε από 15 στα ματς με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…