Κεντρική Β' Εθνική To επιτυχημένο εγχείρημα του Λεύκιππου και το τουρνουά με την “πινελιά” ιστορικών συλλόγων

To επιτυχημένο εγχείρημα του Λεύκιππου και το τουρνουά με την “πινελιά” ιστορικών συλλόγων

tournoua

H παύση των αγωνιστικών υποχρεώσεων δίνει την δυνατότητα για υπενθύμιση ξεχωριστών στιγμών… Ήταν Γενάρης του 2018 όταν ο Λεύκιππος τόλμησε κάτι σπουδαίο. Περίπου δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, να διοργανώσει το 1ο Διεθνές Τουρνουά στη Ξάνθη, με την συμμετοχή ομάδων που αποτελούν “δυνατό” brand name σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το τουρνουά, πέραν των νεαρών αθλητών του Λεύκιππου, πήραν μέρος από το εξωτερικό οι σπουδαίοι και ιστορικοί σύλλογοι της Παρτιζάν και της Εφές ενώ από την Ελλάδα υπήρξε εκπροσώπηση από τον ΠΑΟΚ.

xanthi tournoua 3

Το εγχείρημα του σωματείου της Ξάνθης σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση αγώνων μεταξύ τμημάτων υποδομής, αν μη τι άλλο, πέτυχε σε απόλυτο βαθμό. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, σπουδαία ταλέντα ξεδίπλωσαν τις δυνατότητές τους στο παρκέ και ο Λεύκιππος άφησε το μπασκετικό του στίγμα σε μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, με την πολύτιμη συνεισφορά εθελοντών, φορέων, επιχειρήσεων και πολιτιστικών συλλόγων. Για ένα τριήμερο (3 έως 5 Ιανουαρίου) η Ξάνθη υποδέχτηκε “ζεστά” αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς από τρεις αποστολές (Παρτιζάν, Εφές και ΠΑΟΚ) ενώ το Διεθνές Τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμος της ακριτικής πόλης και πολιτικός κόσμος αυτής.

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία -και- για τους καλαθοσφαιριστές του Λεύκιππου, τα στελέχη του οποίου φανέρωσαν την διάθεση να “προσφέρουν” στους αθλητές των Ακαδημιών ολοένα και περισσότερες “εικόνες”, καθώς λίγους μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2017, προηγήθηκε η συμμετοχή του παιδικοεφηβικού τμήματος του συλλόγου της Ξάνθης σε τουρνουά που έγινε στο Βελιγράδι. Για την ιστορία, σε ό,τι αφορά το 1ο Διεθνές Τουρνουά του Λεύκιππου, στον μεγάλο τελικό “συναντήθηκαν” η Παρτιζάν και η Εφές και νικητές ήταν οι Σέρβοι.

xanthi tournoua 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…