Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στο τραπέζι το lockdown όπως του Μαρτίου

Στο τραπέζι το lockdown όπως του Μαρτίου

«Το στοίχημα δεν είναι μόνο να υπάρχει το lockdown, αλλά και να εφαρμόζεται. Γιατί και τώρα είναι αυστηρό, αλλά δεν τηρείται. Στο πρώτο κύμα υπήρχε σοκ και δέος. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Ανησυχητικό βρίσκει ακόμη και το γεγόνος πως ένα χρόνο μετά την αρχή αυτού του γολγοθά, ακόμη υπάρχουν αρνητές του κορονοϊού.

Σχετικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων ο καθηγητής ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΙ, πως κάθε τομέας θα ανοίγει με απόσταση 1-2 εβδομάδων ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος αντίδρασης και εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή τόνιε πώς αποτελεί η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου. «Την Παρασκευή θα αποφασίσουμε για όποιο θέμα μας φέρει το υπουργείο Παιδείας. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση, για το αν τα δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα των λυκείων, διευκρίνησε πως τα δεδομένα δεν επαρκούν καθώς ο αριθμός τον τεστ έχει πέσει αισθητά.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και για αυτά τα λίγα τεστ, υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα. Πρέπει να κάνουμε πολλά τεστ στον γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως δειγματοληπτικά στις δύσκολες περιοχές. Είχαμε τις γιορτές και ο κόσμος δεν πήγαινε να εξεταστεί. Δεν είχαμε την εικόνα που έχουμε συνήθως που διενεργούνται 30.000 τεστ. Γίνονταν 10.000-15.000 τεστ και ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 400-500. Αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές με αρκετά τεστ και τώρα θα έχουμε και την εικόνα αυτών των δύσκολων ημερών, των εορτών»

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, ο κύριος Γώγος απέκλεισε το ενδεχόμενο ανόιγματος αυτή τη στιγμή του click in shop αναφέροντας, «ακόμα δε λειτουργεί ούτε το click away. Είναι πρόωρο να μιλάμε για click in shop, αν και είναι μια έξυπνη λύση, γιατί θα επιτρέψει λίγο την κινητικότητα μέσα στα μαγαζιά και όχι βέβαια στον ρυθμό που υπήρχε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το click away, να τρέξει και στη συνέχεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγματα»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς καθώς και στον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν να ελαφρυνθεί η κατάσταση της επιδημίας, δηλώνοντας «Το εμβόλιο φαίνεται ότι καλύπτει τις μεταλλάξεις. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η εμβολιαστική κάλυψη στους υγειονομικούς, μένουν μόνο οι ιδιώτες γιατροί κι ελπίζω κι αυτό να γίνει γρήγορα. Πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε και κάλυψη του ευάλωτου πληθυσμού, των δύσκολων ομάδων. Έτσι, θα έχουμε μικρότερη νοσηρότητα και θνητότητα» και με στόχο μας το 50% – 60% για ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Πηγή: dikaiologitika 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …