Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ρίζος: «Θα λείψει για αρκετό καιρό ο Γκίκας»

Ρίζος: «Θα λείψει για αρκετό καιρό ο Γκίκας»

nikos gkikas aek promitheas

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Over FM, Βαλάντης Ρίζος, μίλησε στην εκπομπή «Overage» με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη για τους τραυματισμούς του Νίκου Γκίκα και του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο γκαρντ της ΑΕΚ υπέστη ρήξη πολλαπλών συνδέσμων στον αριστερό αστράγαλο. Ο γιατρός εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό…

«Ο αστράγαλος από την εξωτερική επιφάνεια έχει έναν σύνδεσμο που ονομάζεται έξω πλάγιος σύνδεσμος και έχει τριπλή δομή. Αποτελείται από τρεις δεσμίδες, τρια συστατικά μέρη. Αυτά, ανάλογα τη βαρύτητα του διαστρέμματος παθαίνουν ρήξη, το πιο συχνά πράγμα που βλέπουμε σε ένα διάστρεμμα είναι μια μερική ρήξη του πρόσθιου συνδέσμου. Πολλαπλές ρήξεις σημαίνει ότι έχουν επηρεαστεί και οι υπόλοιπες μοίρες του έξω πλαγίου».

Ο Νίκος Γκίκας αναμένεται να μείνει εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα…

«Αναλόγως τι άλλο έχει δείξει η ακτινογραφία, γιατί στις ανακοινώσεις δεν απεικονίζονται τα πάντα. Θα χρειαστεί σίγουρα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ΑΕΚ καλά θα κάνει να περιμένει και να μην πιέσει τον αθλητή. Θα θέσουμε τον ένα μήνα σαν το μίνιμουμ χρονικό διάστημα».

Η περίπτωση του αρχηγού του Παναθηναϊκού (υγρό στο γόνατο) είναι διαφορετική και περίπλοκη…

«Υγρό στο γόνατο μπορεί να σημαίνει κάποιου βαθμού χονδροπάθεια. Θέλει χρόνο να κάνει μια αυτοΐαση. Οι χρόνοι στις χονδροπάθειες πάνε λίγο περίπατο. Δεν υπάρχει ακριβώς προβλεπόμενος χρόνος επανένταξης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…