Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ραγδαίες εξελίξεις, «κόκκινη» η Αττική, οι επιδημιολόγοι εισηγούνται νέα μέτρα

Ραγδαίες εξελίξεις, «κόκκινη» η Αττική, οι επιδημιολόγοι εισηγούνται νέα μέτρα

kentro monastiraki covid min

Η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική προβληματίζει και για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται νέα μέτρα σύμφωνα με την εισήγηση των επιδημιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν εκτάκτως αυτή την ώρα.

Εδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες , η Επιτροπή των Επιδημιολόγων είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας

Για αυτό τον λόγο εισηγείται να αναβαθμιστεί η η Αττική, σε περιφέρεια ύψιστου κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση συνεχίζεται και ο προβληματισμός των ειδικών δεν εστιάζεται μόνο στην Αττική αλλά σε άλλες περιοχές.

Δεν αποκλείται να να εφαρμοστούν λοιπόν μία σειρά από σκληρά μέτρα, όπως έχουν ήδη εφαρμοστεί και σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δύση του ηλίουπαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δύση του ηλίου και μετά.

Επίσης, παρόλο που ήταν δεδομένο το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, φαίνεται πως θα εξεταστεί εκ νέου. Παράλληλα, φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει και την λειτουργία των καταστημάτων καθώς θα σταματήσουν τα «ελεύθερα» ψώνια και θα επιστρέψει είτε το click away είτε το click in shop.

Επιπλέον, οι μεταλλάξεις και η αυξητική τάση που έχουν τα κρούσματα τρομάζουν ειδικούς και κυβέρνηση, οι οποίοι ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες. Ήδη για πολλούς επιστήμονες το τρίτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι δεδομένο, ενώ τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία ελαφριά αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω Covid.

Για τους παραπάνω λόγους, και για να μην χειροτερέψει η κατάσταση τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους είναι έτοιμη να δράσει, κοκκινίζοντας την Αττική όπου παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δύση του Ηλίου
Τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές της Ελλάδας είναι συγκεκριμένα και μένει να φανεί αν θα ισχύσουν τα ίδια και στην πρωτεύουσα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας.

Με βάση όσα ισχύουν στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα μέτρα στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού είναι τα εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
Συνεπώς, ενδεχομένως και εδώ να έχουμε αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων μέχρι τις 17:00 έστω και με τη μέθοδο click away.
Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
Επίσης, τα καταστήματα του λιανεμπορίου λειτουργούν με click away ή πλήρης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…