Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Πρόλαβε τον Αναστόπουλο και ξεπέρασε τους 1000 πόντους ο Αγραβάνης

Πρόλαβε τον Αναστόπουλο και ξεπέρασε τους 1000 πόντους ο Αγραβάνης

agravanis1

Ο Δημήτρης Αγραβάνης αποβλήθηκε από τους διαιτητές νωρίς στο παιχνίδι του Προμηθέα με την ΑΕΚ αλλά πρόλαβε να σημειώσει εννιά πόντους. Ο διεθνής φόργουορντ χρειαζόταν δύο για να φτάσει τους 1.000 στη Stoiximan Basket League. Έχει 1.007 πόντους σε 180 εμφανίσεις στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (5,59 μέσος όρος).

Κατά τα άλλα…

*Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν, στατιστικά τουλάχιστον, ο κορυφαίος του Προμηθέα. Έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του με τον Προμηθέα στο Πρωτάθλημα έχοντας 13 πόντους, έναν παραπάνω από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ μαζεύοντας οχτώ ριμπάουντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Οχτώ είχε και στο ματς της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18 ως παίκτης των Τρικάλων BC Aries απέναντι στον Άρη.

Ο διεθνής γκαρντ με τους 13 πόντους του, ξεπέρασε τους 500 στο 84ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League. Ακόμη, έχοντας 2/3 δίποντα έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ δύο πόντων. Έχει 101/219 (46,11%).

*Ο Τζεράι Γκραντ είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο με τον Ηρακλή, 15 πόντους που είναι η καλύτερη επίδοση των 10 εμφανίσεων του στη Stoiximan Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Προμηθέας σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τις 19 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του αφού είχε 18 στα ματς με το Περιστέρι και τον Ηρακλή.

*Παράλληλα η ομάδα του Μάκη Γιατρά ισοφάρισε την κορυφαία, φετινή επίδοση της με τα 12 εύστοχα τρίποντα, όσα είχε και κόντρα στο Περιστέρι.

*Η άλλη όψη του νομίσματος ήταν τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου, αφού είχε από πέντε στα ματς με ΠΑΟΚ, Λάρισα Bread Factory και τον Ηρακλή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…