Κεντρική Γυναίκες ΠΑΣ Γιάννενα για Μπεκατώρου: “Η ομοσπονδία έχει μεγάλη ηθική ευθύνη”

ΠΑΣ Γιάννενα για Μπεκατώρου: “Η ομοσπονδία έχει μεγάλη ηθική ευθύνη”

Τα συγχαρητήρια της στην Σοφία Μπεκατώρου για το θάρρος της να βγει και να αποκαλύψει δημόσια την σεξουαλική παρενόχληση έδωσε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννενα. Παράλληλα, οι Ηπειρώτες στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει μεγάλη ηθική ευθύνη που άφηνε τον δράστη να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

Αναλυτικά:

«Η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική αθλητική κοινότητα και όχι μόνο. Εξίσου δυνατό σοκ όμως προκάλεσε η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που απάντησε με υπονοούμενα για την αθλήτρια, ουσιαστικά κατηγορώντας την ότι “άργησε”… και διάφορα άλλα.

Η σκέψη μας αυτόματα πήγε στην υπόθεση του Λάρι Νασάρ του πρώην γιατρού της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ που αφού μίλησε το πρώτο θύμα, η ομοσπονδία των ΗΠΑ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τη βγάλουν τρελή. Στη συνέχεια και με μεγάλη προσπάθεια της αμερικανικής δικαιοσύνης αποκαλύφτηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ασέλγησε και κακοποίησε σεξουαλικά 265 παιδιά-265 ανθρώπους. Εμείς, ως ΠΑΣ Γιάννινα WBC και ΠΑΣ Γιάννινα WVC, καταλογίζουμε μεγάλη ηθική ευθύνη στην ομοσπονδία και τους πρόεδρους της όλα αυτά τα χρόνια που άφησαν έναν άρρωστο άνθρωπο να δρα ανεξέλεγκτα και να μην ξέρουμε ακόμα τι άλλο έχει πράξει.

Συγχαρητήρια Σοφία μας για το θάρρος σου που μίλησες, και σου συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα επίπεδα και δείχνεις το δρόμο σε όλα τα παιδιά που έχουν υποστεί κάτι αντίστοιχο να μιλήσουν ώστε να προλάβουμε καταστάσεις. Ελπίζουμε να μην έχασες την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους και να συνεχίσεις να βαδίζεις γιατί υπάρχουμε κι εμείς που θα σε ακολουθήσουμε και σε εμπιστευόμαστε. #ΜεΤηΣοφια».

Η υπόθεση της Σοφίας #Μπεκατώρου έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική αθλητική κοινότητα και όχι μόνο. Εξίσου δυνατό σοκ…

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΣ Γιάννινα WBC στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Φασούλας: «Να έχει το μπάσκετ γυναικών ίδιες ευκαιρίες και ευκολίες»

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας η σημερινή και σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ…