Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός: “Καθάρισε” η ελληνική “αεροπορία”

Παναθηναϊκός: “Καθάρισε” η ελληνική “αεροπορία”

Παναθηναϊκός Παπαγιάννης Μήτογλου

Την «υπογραφή» των Ελλήνων ψηλών του είχε η νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League με την ΑΕΚ. Γιώργος Παπαγιάννης και Ντίνος Μήτογλου σημείωσαν τους 35 από τους 80 πόντους και μάζεψαν τα 20 από τα 39 ριμπάουντ των «πράσινων», βγαίνοντας μπροστά για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Το άθροισμα των 35 πόντων και των 20 ριμπάουντ από τους δύο διεθνείς ψηλούς, είναι το μεγαλύτερο τους στη σεζόν αφού είχαν 32 πόντους και 18 ριμπάουντ στον αγώνα με τον Ηρακλή. Η προηγούμενη φορά που Παπαγιάννης και Μήτογλου έφτασαν σε μεγαλύτερη, συνολική προσφορά σε ματς Πρωταθλήματος για την ομάδα τους ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα της περσινής σεζόν, στο οποίο είχαν 37 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε ο πέμπτος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League με περισσότερα από ένα double-double. Είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ φτάνοντας για δεύτερη φορά σε μία τέτοια επίδοση, μετά από το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο οποίο είχε 15 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε, ο διεθνής σέντερ ξεπέρασε τα 400 σε 96 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε στη νίκη παρότι σημείωσε ένα αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League, μένοντας στο ένα κλέψιμο. Το προηγούμενο ήταν τα δύο που είχαν το Περιστέρι στην 5η, το Μεσολόγγι Baxi στην 7η, η ΑΕΚ στην 9η και ο Προμηθέας στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…