Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 74-76: Δεν άξιζε να χάσει

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 74-76: Δεν άξιζε να χάσει

mckissic jpg

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο ΣΕΦ απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι Καταλανοί έφυγαν νικητές από το Φάληρο με 76-74. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την τελευταία επίθεση, αλλά αστόχησαν δις κάτω από το καλάθι με Μάρτιν και Σλούκα και έτσι η ήττα ήρθε με άδοξο τρόπο.

Το ματς

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν διαδρόμους, έπαιρναν τα ριμπάουντ, προηγήθηκαν με τον Μίροτιτς 21-10 και ο Ζαν Σαρλ με δικό του καλάθι διαμόρφωσε το 12-21, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στη συνέχεια δεν άλλαξαν πολλά. Ο Ολυμπιακός έχοντας και την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και τον Μάρτιν με τρία φάουλ αναγκάστηκε να κάνει τις… γνωστές του αλχημείες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 30-40 και τους Μπλαουγκράνα σε διψήφιο προβάδισμα.

Το «τσιπάκι» ωστόσο άλλαξε από το τρίτο δεκάλεπτο και έπειτα. Ο εξαιρετικός Οκτάβιους Έλις έπαιρνε τα ριμπάουντ άνετα, σκόραρε, ενώ ο ΜακΚίσικ βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ έξω από τα 6.75μ (4/6) και έφερε το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα οδηγό, καθώς δέκα λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 53-50.

Ακολούθως η τριάδα Σπανούλη, Σλούκα και Λαρεντζάκη έδωσε έξτρα ώθηση στον Ολυμπιακό, ο τελευταίος σκόραρε για τρεις για το 65-61 και το καλάθι του Σπανούλη έκανε το 74-72 ένα λεπτό πριν το τέλος. Στη συνέχεια ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι υπέπεσαν σε φάουλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και οι Μίροτιτς και Χίγκινς με τέσσερις βολές διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Μοιραίοι οι Μάρτιν και Σλούκας στο τέλος καθώς αστόχησαν εξ’ επαφής και θα μπορούσαν να είχαν πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν Σλούκας, Σπανούλης και Πρίντεζης με 12, 11 και 10 αντίστοιχα.

Για τους νικητές ο Νίκολα Μίροτιτς έκανε τη διαφορά με 18 πόντους, όπως και οι Χίγκινς και Καλάθης που τελείωσαν το ματς με 14 και 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 30-40, 53-50, 74-76

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θανάσης Ρενδούμης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

National League 2 (2ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Στον τελικό ανόδου πέρασε το Πικέρμι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα. Το εισιτήριο για τον τελι…