Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: «Μάχη» οκτάδας στο Κάουνας

Ολυμπιακός: «Μάχη» οκτάδας στο Κάουνας

kostas sloukas olympiacos piraeus eb20

Ο Ολυμπιακός δίνει κρίσιμο αγώνα για τη σταθεροποίησή του στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague με τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Αφού πρώτα πήρε «γλυκιά εκδίκηση» από τη Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με τσάρτερ, απευθείας από τη Λιόν για το Κάουνας, με στόχο να «εκδικηθεί» και τη Ζαλγκίρις για την ήττα του, στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα της Euroleague την τρέχουσα σεζόν. Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 67-68 στην 1η αγωνιστική, μετά από ανατροπή, από το -11, της Ζαλγκίρις, στην 4η περίοδο.

Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις ισοβαθμούν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 11 νίκες – 9 ήττες και ο νικητής παίρνει προβάδισμα για μία υψηλότερη θέση εν συγκρίσει με τον ηττημένο στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα τα δώσουν όλα για νίκη με διαφορά 2 και πλέον πόντων, ώστε να έχουν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η επιστροφή στις νίκες, στην παράταση στο «Αστρομπάλ», την περασμένη Τρίτη (19/1) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής, είχε πολλά οφέλη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πέραν από τους 2 βαθμούς, ο Κώστας Σλούκας με το buzzer beater τρίποντό του στην 4η περίοδο, τις λύσεις που έδωσε στο έξτρα πεντάλεπτο και τους 23 πόντους που πέτυχε συνολικά ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση των συμπαικτών του όσον αφορά στις ηγετικές ικανότητές του. Η εμπιστοσύνη που “χτίζεται” σταδιακά μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη σε ακόμη πιο δύσκολες «μάχες» στο μέλλον.

Αντίστοιχα, η εξαιρετική εμφάνιση του Σακίελ ΜακΚίσικ που κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό στην 3η και την 4η περίοδο, κόντρα στη Βιλερμπάν, είναι όφελος και για τον Αμερικανό, αλλά και για την ομάδα. Το αγωνιστικό στιλ της Βιλερμπάν, μιας ιδιαίτερα αθλητικής ομάδας δεν ταιριάζει στους «ερυθρόλευκους» όπως έγινε αντιληπτό και στα δύο παιχνίδια, σε Φάληρο και Λιόν. Το «μέταλλο» του νικητή «χτίζεται» μετά από τέτοιες νίκες. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα γέμισαν αυτοπεποίθηση, πως ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι δείχνει πλέον χαμένο… τίποτα δεν έχει χαθεί. Αυτές ήταν εξάλλου και οι τελευταίες κουβέντες του προπονητή του Ολυμπιακού πριν εκδηλώσει η ομάδα του Πειραιά την τελευταία επίθεσή της στο 4ο δεκάλεπτο, όταν οι Γάλλοι δεν έκαναν φάουλ στον Ολυμπιακό δίνοντας την ευκαιρία στον Σλούκα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και εν τέλει να το πάρει ο Ολυμπιακός.

Απέναντι στην ομάδα του Αυστριακού προπονητή Μάρτιν Σίλερ, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί ξανά χωρίς τους Κώστα Παπανικολάου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα. H Zαλγκίρις θα στερηθεί τον υπηρεσιών του Πατρίσιο Γκαρίνο (εγχείρηση στο γόνατο) και Στιβ Βαστούρια (τραυματισμός στο γόνατο). Η Ζαλγκίρις προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη (77-65) από τη Ζενίτ και στη Μόσχα (83-73) από την ΤΣΣΚΑ. Επί ρωσικής ομάδας ήταν πάντως η τελευταία νίκη της! Είχε επιβληθεί με 102-75 της Κίμκι στο Κάουνας, για την 18η αγωνιστική, στις 8 Ιανουαρίου.

Την αναμέτρηση Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός θα διευθύνουν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …