Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο

Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο

printezis giorgos olympiacos maccabi

Η διαβολοβδομάδα της Euroleague ξεκινάει απόψε (26/1), με τον Ολυμπιακό να είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ρίχνεται στη μάχη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάμο στην Ιταλία, με το έργο της να είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι Ιταλοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε αρκετό χρόνο να προπονήσει την ομάδα του μετά την επώδυνη ήττα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Μια ήττα που θα θυμούνται για καιρό οι παίκτες και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Η διαφορά +7 πόντων τρία λεπτά πριν τη λήξη χάρη σε τέσσερα διαδοχικά τρίποντα των «ερυθρόλευκων», μετετράπη σε νίκη των Λιθουανών μετά από δικό τους σερί 9-0.

Σε αντίθεση με αυτό το παιχνίδι, ο Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεση του τον Λαρεντζάκη, όχι όμως και τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 86-75 της Αρμάνι Μιλάνο μετά από ανατροπή στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πως πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες με διαφορά 12,5 πόντων μέσο όρο σε αυτές. Η Αρμάνι έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση φέτος (82,1 πόντους μέσο όρο) και γι’ αυτό επιβάλλεται να την πιέσουν ασφυκτικά με την άμυνά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν τρεις πρώην παίκτες τους, τον Κέβιν Πάντερ, τον Κάιλ Χάινς και τον Ζακ ΛεΝτέι. Οι Ιταλοί είναι… φειδωλοί στα λάθη και επομένως θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να περιορίσει τα δικά του, αφού δεν θα του… συγχωρούνται. Οι Ντιλέινι, Πάντερ και Ροντρίγκεθ αποτελούν τους «εκτελεστές» της Αρμάνι, ενώ η δουλειά του Χασάν Μάρτιν απέναντι στον επίσης βραχύσωμο σέντερ της Αρμάνι, Κάιλ Χάινς, θα είναι καταλυτικής σημασίας.

Διαιτητές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός ορίστηκαν οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Άννε Πάντερ (Γερμανία).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…