Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μην αδικείτε την προσπάθειά σας

Μην αδικείτε την προσπάθειά σας

GIARGOS BARTZOKAS scaled

Όποιος χάνει φωνάζει, αλλά όποιος φωνάζει δεν έχει πάντα δίκιο. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει να φωνάζει, γιατί διαφορετικά αδικεί την προσπάθειά του, η οποία ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν είμαστε οπαδοί του «αν δεν κερδίσουμε φταίει η διαιτησία», οπότε πάμε να το αναλύσουμε…

Στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ανακοίνωση, κόντρα στην Αρμάνι ο κόουτς Μπαρτζώκας χρεώθηκε με τεχνική ποινή, όπως συνέβη και στο τέλος του αγώνα με τον Σλούκα, τη στιγμή που (θεωρητικά) η ομάδα προσπαθούσε να προστατεύσει τη διαφορά από το ΣΕΦ και χθες απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο προπονητής του Ολυμπιακού αποβλήθηκε, δεχόμενος τεχνική ποινή (τη δεύτερη), η οποία μπορούσε να κρίνει τον νικητή.

Αποφάσισε η Ευρωλίγκα να… καταστρέψει τον Ολυμπιακό; Αστεία πράγματα. Αν κάτι μπορεί να περηφανεύεται η λίγκα, είναι πως δεν υπάρχουν στεγανά, ομάδες που θα νικήσουν έτσι κι αλλιώς, αγώνες που τελειώνουν πριν αρχίσουν. Όποιος το πιστεύει αυτό, μπερδεύει το ελληνικό πρωτάθλημα με το κορυφαίο διασυλλογικό της ηπείρου.

Αν υπάρχει έστω ένας που αμφιβάλλει, να σημειώσω ότι οι δύο από τις τρεις αναμετρήσεις, που αναφέραμε, κρίθηκαν στο σουτ, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να πάρει το ματς, ή να το στείλει στην παράταση.

Άρα, η Ευρωλίγκα αποφάσισε αίφνης να… καταστρέψει την ελληνική ομάδα, την οποία εύκολα σημαδεύει ένας διαιτητής (τρία γρήγορα φάουλ στον Σλούκα κι «άντε γεια», ή ακόμα και να χρεώσεις με φάουλ τους επιρρεπείς σέντερ, κτλ.), αλλά δεν τα καταφέρνει, καθώς στο τέλος ο Ολυμπιακός βρίσκει τρόπο να είναι ως το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου στο παιχνίδι.

Καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει κι εγώ να θεωρώ πως όποιος αναλώνεται σε θεωρίες συνωμοσίας, σ’ ένα πρωτάθλημα που για πολλά μπορείς να ψέξεις, όχι γιατί έχει «αγαπημένες» ομάδες, συναγωνίζεται σε γραφικότητα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Γνώμη μου…

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε από τη διαιτησία, αλλά αυτό είναι ασήμαντο. Το σημαντικό, το ουσιώδες είναι πως παρότι έχασε το ματς, δεν ηττήθηκε. Αυτό, για όσους αγαπούν τον αθλητισμό και δεν είναι οπαδοί της νίκης, είναι το «Α» και το «Ω». Αν συνυπολογίσουμε την απουσία των Παπανικολάου και Βεζένκοφ, την ποιότητα του αντιπάλου, το κακό πρώτο μισό του αγώνα, η προσπάθεια είναι συγκλονιστική κι αδικείται κατάφορα αν επιμείνουμε στην κουβέντα περί διαιτητικών λαθών.

Από το καλοκαίρι φωνάζω ότι ο Ολυμπιακός θέλει κανονικούς σέντερ. Χθες, με τον Έλις να είναι… σέντερ Ευρωλίγκας (με απόσταση το καλύτερο φετινό του παιχνίδι), τον Μάρτιν να δίνει σκυλίσιες μάχες, τον Πρίντεζη να είναι εξαιρετικός και τον Ζαν-Σαρλ να βοηθά, οι «κόκκινοι»… ψήλωσαν. Αν είχε αυτή τη φροντ λάιν σε όλη τη διάρκεια της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, θα ήταν εύκολα στην 8άδα.

Αντί επιλόγου:
• Όποιος υποστηρίζει ότι ο Σπανούλης «κολλάει ένσημα» δεν έχει ιδέα από μπάσκετ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν συγκλονιστικός, όχι γιατί έβαλε τα σουτ, αλλά γιατί έφτασε να μαρκάρει στην άμυνα τον Μίροτιτς.
• Όποιος δεν βλέπει ότι ο Λαρεντζάκης έχει θέση στον Ολυμπιακό και στην Ευρωλίγκα, πρέπει να έχει προσωπικά με τον νεαρό, πρέπει να έχουν διεκδικήσει την ίδια γυναίκα και να έχασε.
• Όποιος δεν βλέπει ότι ο ΜακΚίσικ είναι περιπτωσάρα (αλήθεια, γιατί έμεινε εκτός στο τέλος), καλύτερα να παρακολουθήσει το «the Voice» όταν θα έχει μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…