Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μετά τον Έισι Λο έρχεται… ο Μαοντό Λο!

Μετά τον Έισι Λο έρχεται… ο Μαοντό Λο!

euroleague maodo lo acy law

Ότι και να πει κανείς για τον Έισι Λο είναι λίγο. Όσοι τον παρακολούθησαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού ξέρουν τι παίκτης ήταν και ότι ήταν εκ των κορυφαίων γκαρντ, που έχουν αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά παρκέ και στη χώρα μας. Ύστερα από έξι χρόνια ένας άλλος Λο, ο Μαοντό, δείχνει ικανός να αφήσει το στίγμα του στην Ευρωλίγκα, καθώς διανύει μία φανταστική σεζόν με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου.

Ο Μαοντό Λο συστήθηκε στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μπάμπεργκ. Για δύο χρόνια ο Γερμανός γκαρντ ήταν από τα βασικά στελέχη της γερμανικής ομάδας, αλλά δεν είχε καταφέρει να κάνει το ξεπέταγμα του. Στη συνέχεια, ακολούθησαν δύο χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και κάθε χρόνο εμφανιζόταν ακόμη καλύτερος. Το καλοκαίρι οι δύο πλευρές δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους και ο 29χρονος μεταπήδησε στην Άλμπα Βερολίνου.

Ο κόουτς Ρένεσες, που έχει δείξει στην πλούσια καριέρα του ότι μπορεί να πάρει το 100% από κάθε παίκτη του, το έκανε γι ακόμη μία φορά. Ο έμπειρος τεχνικός εμπιστεύτηκε τον Λο, του έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αυτός τον δικαίωσε. Ο Μαοντό δείχνει ότι είναι πιο ώριμος από ποτέ. Ο Γερμανός καλαθοσφαιριστής έχει σταθερή πορεία φέτος και έχει κάνει μερικά φανταστικά παιχνίδια και έχει βοηθήσει την ομάδα του, να πάρει υπερπολύτιμες λύσεις.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω ήταν η τελευταία του εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια. Ο Μαοντό Λο μέτρησε συγκεκριμένα 19 πόντους (3/3 βολές, 2/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και συγκέντρωσε 21 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα, στο φινάλε είχε καθοριστική παρουσία, καθώς 34” πριν το φινάλε πέτυχε μεγάλο καλάθι και φάουλ και κλείδωσε τη νίκη για την Άλμπα (95-91).

Ο Μαοντό Λο φέτος μετράει κατά μέσο όρο 9.6 πόντους (89.5% βολές, 56.7% δίποντα, 38.3% τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, ενώ κάνει και πολύ «βρώμικη» δουλειά στην άμυνα, η οποία όπως είναι φυσικό δεν αποτυπώνεται στα νούμερα. Η εξαιρετική του παρουσία στην άμυνα, σε συνδυασμό με την σταθερότητα του στην επίθεση, τον έχουν κάνει έναν από τους πιο σταθερούς γκαρντ της φετινής Ευρωλίγκα και το όνομα του ήδη ακούγεται για τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης.

Ο Μαοντό Λο δείχνει ότι μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Έισι Λο, ο οποίος σε παρόμοια ηλικία (28 χρονών) έκανε τη διαφορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …