Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Λίστα με τα… προς άνοιγμα φτιάχνει η κυβέρνηση – Τι ισχύει με εστίαση, σχολεία και χιονοδρομικά

Λίστα με τα… προς άνοιγμα φτιάχνει η κυβέρνηση – Τι ισχύει με εστίαση, σχολεία και χιονοδρομικά

estiasi

Η κυβέρνηση φτιάνει λίστα με τα… επείγοντα προς άνοιγμα τα οποία και θα συζητήσει κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες ζητούν δύο εβδομάδες περιθώριο για να δώσουν έγκριση επιστροφής σε κάποια κανονικότητα. Το άνοιγμα των δημοτικών και του λιανεμπορίου προβληματίζει τους ειδικούς οι οποίο αναμένουν μία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία ελπίζουν να είναι διαχειρίσιμη.

Οι εικόνες καταναλωτών να συρρέουν στις τοπικές αγορές για ψώνια προβληματίζει με τον ελεγχτικό μηχανισμό να είναι σε επαγρύπνιση για την τήρηση των μέτρων.

Σχολιάζοντας τις σχετικές εικόνες, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης παραδέχτηκε πως «υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα χτίσουμε την κίνηση, αλλά για να έχουμε διάρκεια πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες». Ο ίδιος, μάλιστα, περιέγραψε πως «θα πρέπει να μετρηθεί η επίπτωση και του ανοίγματος των δημοτικών και του μερικού ανοίγματος της αγοράς, και κατόπιν οι επιδημιολόγοι θα λάβουν τις αποφάσεις».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαθανάσης συνέστησε «να μη χτίζονται προσδοκίες», παραπέμποντας στη σύσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής, οπότε «θα έχουν οι ειδικοί όλα τα στοιχεία που θα δουν αν μας επιτρέπουν ένα περαιτέρω άνοιγμα». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, «όλα είναι στο τραπέζι, και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε θα συζητηθούν. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις της μερικής επανεκκίνησης που έχει ήδη γίνει. Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε σχέδιο, αλλά οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν τι μπορεί να μπει μέσα στην εισήγησή τους».

Το σχέδιο
Την ίδια ώρα, κατά πληροφορίες η κυβερνητική εισήγηση που θα ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη κατά τη διάρκεια ειδικής σύσκεψης, θα περιλαμβάνει:

· την επανεκκίνηση των χιονοδρομικών κέντρων

· των πρακτορείων ΟΠΑΠ

· το ψάρεμα και

· το κυνήγι

αλλά και μια χρονική εκτίμηση αναφορικά με:

· την άρση της απαγόρευσης για τις μετακινήσεις εκτός νομού,

· την επιστροφή Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και

· την επαναλειτουργία της εστίασης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…