Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Ξανά στα δύο η Ελλάδα! Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Ξανά στα δύο η Ελλάδα! Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

xardalias e1608221980607

Ακόμη μια δύσκολη Παρασκευή στο… ημερολόγιο του κορονοϊού και πιο συγκεκριμένα το «κεφάλαιο» του lockdown, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 941 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία για το πώς αυτά κατανέμονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σήμερα, 29.01.2021, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνουν πώς προσαρμόζεται το lockdown στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα, ενώ μαζί τους είναι και η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τα σχολεία και το λιανεμπόριο βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τις αποφάσεις της για την Αττική που «βράζει» και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

45% αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική!

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24 ωρών στην Ελλάδα.

«Τα βλέμματα όλων μας μετακινήθηκαν από την βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε άνοδο των κρουσμάτων σε όλη την Αττική» είπε, κάνοντας λόγο για «εκτόξευση» της τάξης του 45%!

2.800 είναι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική σήμερα σύμφωνα με την καθηγήτρια, ενώ Πανελλαδικά, ο κυλιώμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 625 κρούσματα την ημέρα. Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν 27.000 τεστ κατά μέσο όρο με την κυρία Παπαευαγγέλου να σημειώνει πως η αύξηση του επιδημιλογικού φορτίου αποτελεί «πονοκέφαλο».

«Στόχος είναι να καταφέρουμε να καθυστερήσουμε το τρίο κύμα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Τώρα είναι η ώρα που προέχει η πρόληψη», συνέχισε, προειδοποιώντας πως ο Φεβρουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας και υπογραμμίζοντας πως στην Αττική η κάλυψη απλών κλινών στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 43%, και σε 61% στις ΜΕΘ COVID.

«Στην Αττική, ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε σημεία σημαντικής αύξησης έως και 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε:

Από αύριο επανερχόμαστε στον χάρτη που θα έχει:

Επίπεδο Α, επιτήρησης με κίτρινο χρώμα και Β, αυξημένου κινδύνου με κόκκινο χρώμα.

Δείτε όλα τα νέα μέτρα

katastimata11 page 001
katastimata11 page 002
katastimata11 page 003
katastimata11 page 004
katastimata11 page 005
katastimata11 page 006
katastimata11 page 007
katastimata11 page 008
katastimata11 page 009
katastimata11 page 010
katastimata11 page 011
katastimata11 page 012
katastimata11 page 013

Με πληροφορίες από το newsit.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…