Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Προβληματίζει η Αττική, το σκληρό lockdown σε 7 περιοχές και το καλό νέο

Κορονοϊός: Προβληματίζει η Αττική, το σκληρό lockdown σε 7 περιοχές και το καλό νέο

Κορωνοϊός

Αν και σε γενικές γραμμές κατά την περίοδο των εορτών οι κανόνες φαίνεται πως τηρήθηκαν, στην Αττική παρουσιάζεται μία αύξηση των κρουσμάτων σε αντίθεση με την Θεσσαλονίκη που εδώ και αρκετές μέρες παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα.

Το θετικό στοιχείο από τα χθεσινά δεδομένα του ΕΟΔΥ είναι πως τα 866 κρούσματα προκύπτουν από μεγάλο αριθμό τεστ (περίπου 40.000), ενώ αυτό που, αντιθέτως, προκαλεί ανησυχία είναι το ότι η εντοπίστηκαν κρούσματα σε 48 Περιφερειακές Ενότητες, από τις οποίες οι 22 είχαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με την χώρα να συμπληρώνει δυόμιση μήνες lockdown.

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Εκτός της Αττικής και κυρίως της Δυτικής Αττική όπου παραμένει σε ισχύ το αυστηρό lockdown, άλλες επτά περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο». Σε αυτές είναι από χθες και η Λέσβος, η οποία μπήκε σε καθεστώς αυστηρού lockdown λόγω διασποράς του κορωνοϊού.

Η Λέσβος, μαζί με την Βοιωτία, την Δυτική Αττική (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος), την Κοζάνη (Δήμος Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου), την Ροδόπη (τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών) και το νησί της Καλύμνου είναι σε καθεστώς σκληρού lockdown, ενώ σε καραντίνα θα είναι ως την Παρασκευή και η τοπική κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας.

Τα μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).
    Επίσης προβλέπεται:

H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των περιοχών.

Πηγή: dikaiologitika 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Αγωνία για 150 εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν

Εγκλωβισμένοι 150 Έλληνες στο Σουδάν. Περίπου 150 Έλληνες βρίσκονται στο Σουδάν, που ζουν …