Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: 716 νέα κρούσματα σήμερα 28/01

Κορονοϊός: 716 νέα κρούσματα σήμερα 28/01

Κορωνοϊός

Μικρή πτώση στα κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα ανακοίνωση  νέα κρούσματα,  διασωληνωμένους και  θάνατους.

Τα κρούσματα σήμερα θα κρίνουν και τις αποφάσεις της επιτροπής Λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 7 το απόγευμα. Μετά και τη νέα αύξηση, μοιάζει δεδομένο η αναβολή του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τα κρούσματα σήμερα όπως τους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 716, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 154796 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 52.1%άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5742 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 268 (72.4% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική
κατανομή των κρουσμάτων).

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…