Κεντρική Basket League Ηρακλής Καλύβας: “Σημαντική η ευρωπαϊκή νίκη ύστερα από πολλά χρόνια”

Καλύβας: “Σημαντική η ευρωπαϊκή νίκη ύστερα από πολλά χρόνια”

Ο Ηρακλής πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο FIBA Europe Cup. Ο προπονητής του Γηραιού, Στέργιος Καλύβας, μίλησε μετά τη νίκη επί της Κέρμαντ και σημείωσε ότι ήταν πολύ σημαντική, καθώς είναι η πρώτη στην Ευρώπη ύστερα από πολλά χρόνια.

«Ήταν για εμάς σημαντικό να κάνει η oμάδα μας μια ευρωπαϊκή νίκη ξανά, καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία”, τόνισε ο Καλύβας και πρόσθεσε: “Καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά και την ένταξη δύο νέων παικτών στο rotation, όπως και επίσης ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με συνεχή εκτός παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.Θεωρώ ότι σήμερα οι παίκτες έδειξαν ένα καλύτερο πρόσωπο απ΄ότι στο τελευταίο παιχνίδι και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση.

Συνεχίζουμε όμως, καθώς αύριο μας περιμένει ακόμη ένας δύσκολος αγώνας, ακόμη πιο δύσκολος ίσως, και εκεί θα πρέπει να ανταποκριθούμε ξανά.Ζητούμενο ήταν μην αφήσουμε την Κέρμεντ να σκοράρει, κάτι που κάνει με υψηλά ποσοστά αν την αφήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγαμε και τόσο καλά εκεί. Θέλαμε να τους κρατήσουμε χαμηλά, κάτι που δεν πετύχαμε όσο θα θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο τους πιέσαμε περισσότερο και έτσι πήραμε διαφορά που διαχειριστήκαμε καλά με την εμπειρία μαςΕίναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε τους δύο νέους παίκτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα μας.

Σίγουρα θέλουν χρόνο, τον οποίο εμείς δεν έχουμε, αλλά έχουν την ποιότητα και την εμπειρία να ανταποκριθούν, κάτι που περιμένουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Σκουρτόπουλος: «Να αφήσουμε πίσω ότι έγινε, να γίνουμε σκληροί»

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον πάγκο του Ηρακλή ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.…