Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Εστίαση, γυμναστήρια, χιονοδρομικά, σχολεία: Όλος ο σχεδιασμός και οι ημερομηνίες για άνοιγμα

Εστίαση, γυμναστήρια, χιονοδρομικά, σχολεία: Όλος ο σχεδιασμός και οι ημερομηνίες για άνοιγμα

estiasi

Και ενώ όλα έδειχναν πως τα χιονοδρομικά κέντρα θα κόψουν πρώτα το photo finish εντούτοις, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μπαίνουν σε απόλυτη προτεραιότητα. Συνεπώς, μετά και την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει κουβέντα στην Επιτροπή και για το άνοιγμα των χιονοδρομικών, των πρακτορείων ΟΠΑΠ, του κυνηγιού, ψαρέματος και άλλων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αναμένεται να ανοίξουν και αυτά από την προσεχή Δευτέρα 25/1.

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί πλέον στο άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων της οικονομίας. Για να γίνει αυτό ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα από το άνοιγμα των καταστημάτων, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Ο σχεδιασμός για το άνοιγμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

  • 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
  • 8η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα και να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για όσους θέλουν να τα επισκεφτούν, εφόσον, προσκομίσουν κατά τον έλεγχο βεβαίωση κράτησης από κάποιο κατάλυμα της περιοχής. Μικρή πιθανότητα υπάρχει να ανοίξουν από τη προσεχή Δευτέρα, ωστόσο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μετά και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που έβαλε τα σχολεία σε προτεραιότητα τονίζοντας για τις άλλες δραστηριότητες ότι «θα ακολουθήσουν αργότερα».
  • Στα μέσα του Φεβρουαρίου θα ανοίξει κουβέντα για την εστίαση, η οποία όμως προσδιορίζεται για μετά το τέλος Φεβρουαρίου, ίσως και αρχές Μαρτίου.
  • Σε ό,τι αφορά σε γυμναστήρια και άλλους κλειστούς αθλητικούς χώρους, καμία συζήτηση δεν θα γίνει πριν από τον Μάρτιο και εφόσον έχουν μειωθεί καθοριστικά τα κρούσματα
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Tο «no politica» μας έστειλε τον λογαριασμό

Είναι νωπές οι Ευρωεκλογές στη χώρα μας και όχι μόνο. Όλοι συνομολογούν ότι μεγάλος νικητή…