Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής με το… βλέμμα στην Αττική – Πότε «κληρώνει» για τα σχολεία

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής με το… βλέμμα στην Αττική – Πότε «κληρώνει» για τα σχολεία

06591c1a8b4e94a1f70413b1badf32f2 XL e1611770350231

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη. Τι θα συζητήσουν οι λοιμωξιολόγοι. Την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία.

Για την Πέμπτη το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Αττική και η αυξητική τάση στα κρούσματα που προβληματίζει. Παράλληλα αύριο αναμένονται να εξετασθούν αναλυτικά και τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις.

Παράλληλα την Παρασκευή αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για τα σχολεία. Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι δεν φαίνεται τώρα να υπάρχει πρόβλημα ωστόσο τον τελικό λόγο θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι.

«Βράζει» η Αττική
Για ακόμη μια ημέρα η Αττική συγκέντρωσε σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα περισσότερα κρούσματα. Από το σύνολο 858 σε όλη την επικράτεια στην Αττική εντοπίστηκαν τα 409.

Αναλυτικά η κατανομή στο λεκανοπέδιο:

  • Ανατολική Αττική 49
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 76
  • Δυτική Αττική 27
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 63
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 104
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 38
  • Νήσοι 4
  • Πειραιάς 48

Γώγος: Δεν είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων
Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος και μέλος της Επιτροπής μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1, όπου και δεν απέκλεισε το γεγονός να ληφθούν νέα μέτρα καθώς το ιικό φορτίο παραμένει. Ακόμα και το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων δεν είναι δεδομένο ακόμη.

Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος και μέλος της Επιτροπής μίλησε στον ΑΝΤ1, όπου και δεν απέκλεισε το γεγονός να ληφθούν νέα μέτρα καθώς το ιικό φορτίο παραμένει. Ακόμα και το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων δεν είναι δεδομένο ακόμη.

Σχετικά με την λήψη νέων μέτρων ο κύριος Γώγος είπε πως η δημόσια υγεία είναι το πιο σημαντικό και έτσι είπε «Στο τραπέζι είναι όλα, πάντα, όταν υπάρχει μία πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα».

Ακόμη αναφορικά με το θέμα που προκύπτει από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Αττική, υπογράμμισε πως μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο πρόβλημα «γι’ αυτό πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά».

«Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας», είπε, όπως άλλοστε γίνεται κάθε παρασκευή σχετική συνεδρίαση από την Επιτροπή.

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια ξεκαθάρισε πως είναι ειλημμένη απόφαση το άνοιγμα του όμως σε καμία περίπτωση δεν απέκλεισε να μην ανοίξουν εφόσον τα πράγματα χειροτερέψουν καθώς τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…