Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Δεν αποκλείεται τρίτο Lockdown

Δεν αποκλείεται τρίτο Lockdown

Ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και οι εικόνες συνωστισμού από τη στιγμή που άνοιξε η αγορά και έτσι ο κύριος Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου lockdown. Τόνισε βέβαια «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ένα τρίτο lockdown δεν είναι κάτι που είναι άμεσο καθώς υπάρχει μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον οικονομικό και υγειονομικό αντίκτυπο.

Απαιτείται κατά τον καθηγητή μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης της πανδημίας ώστε «να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Αναφορικά με το θέμα των Γυμνασίων και Λυκείων, που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα ο κύριος Βατόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής να μην ανοίξουν. Για ακόμη μια φορά βέβαια, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ακολουθήσει τέτοια συζήτηση αν επιδεινωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα όσον αφορα τις μεταλλάξεις, εξήγησε πως είναι πολύ πιθανόν να επικρατήσει σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του ιού καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται πως η μεταδοτικότητα είναι πολύ πιο εύκολη. Έτσι γίνεται ακόμη πιο σημαντικό να υπάξει γοργός εμβολιασμός των πολιτών.

Τέλος, αναφερόμενος στην απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, είπε πως δεν αποφασίστηκε από την επιτροπή. Συμπληρώνοντας βέβαια πως είναι όρθό να απαγορεύονται γενικά οι συγκεντρώσεις ούτως η άλλως εν μέσω της πανδημίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα – Τι μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας (pic)

Τα εμπορικά καταστήματα μπορεί να είναι προς το παρόν κλειστά, η κυβέρνηση όμως φαίνεται ό…