Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Δελημπαλταδάκης: «Δεν μπορεί το όνομα του προέδρου να τελειώνει σε -ιτς»

Δελημπαλταδάκης: «Δεν μπορεί το όνομα του προέδρου να τελειώνει σε -ιτς»

delibaltadakis tasos

Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης μίλησε στον Overfm και την εκπομπή Coverpage για την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΟΚ,.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υποψηφιότητά του ως μέλος του ΔΣ:
«Από το καλοκαίρι έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομοσπονδία. Θεωρώ πως το να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία, είναι λίγο… βαρύ και θέλει μια προϊστορία. Η προιστορία μου σαν παράγοντας δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να διεκδικήσω εγώ την προεδρία.

Θεωρώ πιο σωστό να μπω αρχικά σαν μέλος, να δω πως λειτουργεί, να μάθω τα κατατόπια και μετά έχουμε χρόνια μπροστά μας. Δεν μας πήραν τα χρόνια άλλωστε. Έχουμε ακόμα για το όριο ηλικίας”.

Για τους δύο υποψήφιους προέδρους:
“Δεν μπορώ να τους κρίνω. Ούτε τον κ. Λιόλιο ούτε τον κ. Φασούλα. Και οι δύο έχουν μια πορεία στο χώρο ο κ. Φασούλας μεγαλύτερη. Ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του. Τώρα αν έλεγα ότι με κάποιον συντάσσομαι, δεν έχει ακόμα θέση ένα όνομα που να πω ότι ναι θα συνταθώ μαζί του να τον βοηθήσω, γι’ αυτό και πήρα την απόφαση, διότι διαισθάνομαι ότι θα γίνουν σε λίγο οι εκλογές.

Από αυτά που έχω δει δε με εκφράζει κάτι. Ούτε το ότι θα γίνουν εκατό γήπεδα μπάσκετ ούτε ότι θα βρούμε χορηγούς. Το μπάσκετ είναι τελείως άλλα πράγματα και όπως έχω αναφέρει από το καλοκαίρι υπάρχουν πενήντα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Τα γήπεδα καλό είναι να τα λέμε άλλα δεν είναι της ομοσπονδίας. Όταν γίνουν οι εκλογές και δημιουργηθεί ένα διοικητικό συμβούλιο είμαι σίγουρος ότι θα τεθούν μπασκετικά πράγματα. Ο καθένας προσπαθεί τώρα να πουλήσει”.

Για το ποια είναι η προτεραιότητά του:
“Για εμένα μπασκετικά θέματα είναι οι μικρές ηλικίες και ο Έλληνας μπασκετμπολίστας. Δηλαδή αυτό που είχα πει και παλαιότερα, ότι πρέπει να σταματήσουν οι μεταγραφές κάτω από 18 ετών. Ο νεαρός αθλητής πρέπει να μεγαλώσει στο σωματείο της γειτονιάς του. Ως μάνατζερ έχω κάνει μεταγραφές νεαρών, άρα γνωρίζω αν ήταν σωστό ή όχι. Ωφέλησε την τσέπη του στην αρχή αλλά μακροπρόθεσμα όχι.

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τα χέρια μου χίλιοι παίκτες. Δεν υπάρχει Έλληνας μπασκετμπολίστας που να έχει αδικηθεί. Ο καθένας στο τέλος βρήκε τον δρόμο του. Δεν χάνεται κανένας. Το παιδί πρέπει να παίζει να δουλεύει και να παίρνει αγωνιστικά λεπτά. Μέχρι τα 18 λοιπόν θα πρέπει να παίζουν στην ομάδα που θα έχουν βγάλει το πρώτο τους δελτίο. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα”.

Για το πως θα κινηθεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:
“Πιστεύω πως ο κ. Βασιλακόπουλος σίγουρα δεν θα μπορεί να προτείνει τον Πρέλεβιτς για πρόεδρο. Μπορεί να είναι σωστό, μπορεί να είναι καλό, μπορεί να είναι οτιδήποτε, δεν θα κρίνω εγώ. Δεν μπορεί όμως να είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας και το όνομά του να τελειώνει σε -ιτς. Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο και μετά κοιτάμε τα άλλα. Δεν μπορεί όσο συμπαθής και να μου είναι. Ελπίζω ο κ. Βασιλακόπουλος να βρει κάποιον άνθρωπο που να είναι αντάξιος των άλλων δύο”.

Πηγή: Over FM 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…