Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Χατζόπουλος: “Βήμα-βήμα η εξυγίανση, να μπουν χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ στην ΑΜΚ”

Χατζόπουλος: “Βήμα-βήμα η εξυγίανση, να μπουν χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ στην ΑΜΚ”

Στην απόφαση του να μπει ενεργά στο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Θανάσης Χατζόπουλος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι βασικός του στόχος είναι η εξυγίανση, η οποία θα γίνει βήμα-βήμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικείμενη ΑΜΚ της ΚΑΕ, εκφράζοντας την ελπίδα του να υπάρξει ανταπόκριση από χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Για το πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το τμήμα μπάσκετ:

«Δεν είναι εύκολο καράβι αλλά από τη στιγμή που δεν ήταν άλλος μπροστά να αναλάβει, όπως λένε «ο κλήρος πέφτει στο γενναίο», εγώ είμαι μαθημένος στα δύσκολα, πολλοί μου είπαν ότι θα είναι τρέλα να ασχοληθώ με τέτοια ομάδα, με χρέη κτλ. Αυτά δε με φοβίζουν , μπήκα με διάθεση να σώσω την ομάδα, να δουλέψουμε και μέσα σε 2 χρόνια, να ξεχρεώσουμε, να τελειώσει ο ΠΑΟΚ με τα χρέη, γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να μπει και ο κόσμος και να βοηθήσει».

Αν είναι ρεαλιστικό το να ξεχρεώσει ο ΠΑΟΚ:

«Αναλόγως τα έσοδα που έχει η ομάδα και τι έξοδα δημιουργεί. Φέτος δημιουργήσαμε μια ομάδα, δεν κοιτάμε μεν υψηλούς στόχους αλλά κάναμε ένα ανταγωνιστικό μπάτζετ, να μην κινδυνέψει η ομάδα και να διεκδικήσει ότι της αναλογεί και τα υπόλοιπα έσοδα για να μειώσουμε το χρέος, το να ξοδέψουμε για παίκτες που απλά δεν αρέσουν σε κάποιον, αυτό δε θα γίνει. Η ομάδα πάει μια χαρά, έχουμε πέντε νίκες, θέλουμε κι άλλες βήμα- βήμα θα προχωρήσουμε ο καινούριος προπονητής έχει δείξει καλά αποτελέσματα, παρακαλώ τον κόσμο να μην υπάρχουν γκρίνιες, να κάνει η ομάδα ήρεμη τη δουλειά της,  στόχος μας είναι η εξυγίανση».

Για την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος:

«Γενικά φέτος είναι αρκετά ανταγωνιστικό, αυτό που λέγαμε στην αρχή για 4 ομάδες, βλέπουμε τελικά άλλα πράγματα, το ότι δεν υπάρχουν αρκετά έσοδα για να έρθουν ίσως καλύτεροι παίκτες και φέτος με τον κορωνοϊό, χωρίς εισιτήρια , είναι πολύ δύσκολα. Μπήκα σε μια χρονιά, που δεν μπορείς να κρίνεις γενικά τι μπορείς να κάνεις. Αν είχαμε κάποια ματς, θα μπορούσαμε να πληρώνουμε την ομάδα, τώρα στερούμαστε αυτό το έσοδο».

Για την ομάδα γενικά, για τις αλλαγές:

«Προσωπικά με την ομάδα είμαι χαρούμενος κυρίως γιατί έχουμε καλά παιδιά, καλούς χαρακτήρες , από την αρχή προσπαθούσαμε να κάνουμε μια ομάδα, παρέα. Κατεβαίνουμε όλοι μαζί με λεωφορείο στα παιχνίδια,  θα πουν κάποιοι ντροπή, αλλά κάνουμε εξυγίανση, δεν μπορούμε να ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε, γι’ αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί σαν παρέα, κι εγώ , πάντα μαζί με την ομάδα. Αφού αποφασίζω να κάνω οικονομία, θα πάω κι εγώ μαζί τους. Έχει αρχίσει και δημιουργείται ένα καλό σύνολο, και έχουν χτυπήσει παιχνίδια, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, τώρα σταθεροποιείται η ομάδα  και νομίζω σε αυτό το ρυθμό».

Για τα χρέη της ομάδας και τη διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος των χρεών μόνος, πήραμε απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πάρει οξυγόνο η ομάδα και το βασικό να ξεχρεώσουμε όλους τους παίκτες, μάνατζερ κτλ. Είναι γύρω στις 47 υποθέσεις, στόχος είναι οι 500.000 ευρώ, δε σταματάμε αν μαζέψουμε περισσότερα απλά μετά για το παραπάνω θα χρειαστούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες , με αυτό το ποσό θα φύγει το χρέος των παλιών παικτών, υπάρχουν χρέη κι άλλα, αλλά πιστεύω στο μέλλον θα μπορέσουμε να τα εξοφλήσουμε . Έχουμε κάποιες μειώσεις, πληρώσαμε κάποια από τα παλιά, κυρίως έσοδα πηγαίνουν σε χρέη από παλιούς παίκτες, τα άλλα είναι χρέη προς δημόσιο, αν φύγουν χρέη στους παλιούς παίκτες θα είναι πιο εύκολο, το κομμάτι του Δημοσίου είναι αρκετά μεγάλο.

(για τη διαδικασία) Από Τράπεζα Πειραιώς, περιμέναμε έγκριση απαλειφής εξόδων, εγκρίθηκε το αίτημα και σύντομα θα ξεκινήσει η αύξηση, ίσως και σήμερα καταφέρουμε να το βγάλουμε στον αέρα. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει παραπάνω από μια κατάθεση, με τον αριθμό λογαριασμού, με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και όταν λήξει η διαδικασία θα βγει και το τελικό νούμερο της αύξησης και το πόσες μετοχές έχει πάρει ο καθένας, το κατώτερο όριο είναι 10 ευρώ, 2 μετοχές από 5 ευρώ. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι από ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν το μπάσκετ. Ο κόσμος θα το σηκώσει το βάρος, υπάρχουν και κάποιοι που θα βάλουν και 500 και 1000 ευρώ».

Για το αν θα γίνει final 4 :

«Δεν θα γίνει δυστυχώς final 8, διαφώνησε ο Ηρακλής, θα παίξουμε κανονικά στο Ιβανώφειο και μετά αν είναι θα πάμε σε final 4 και μένει η ομοσπονδία να αποφασίσει που θα γίνει. Το πιο ωραίο είναι ο θεσμός του final 8, χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ομοφωνία…».

Για τη γκρίνια που υπάρχει από τον κόσμο:

«Αν διαβάσετε τα social media, ντρέπομαι γι’ αυτά που γράφουν ειδικά με οι πιο μικρές ηλικίες, δεν καταλαβαίνουν ποιον βρίζουν , είναι κάτι που με στενοχωρεί, δεν αισθάνονται , δεν νιώθουν. Το μπάσκετ δεν έχει έσοδα, ο κ.Βεζυρτζής τότε είχε βάλει τόσα λεφτά για να κάνει την ομάδα και καταστράφηκε. Αγαπήστε λίγο την ομάδα…».

Για την επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ θίχτηκε επειδή κερδίσαμε την ένσταση, ήθελαν να γίνουν κινήσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν νομικά, δεν γινόταν ο ΕΣΑΚΕ να γυρίσει εναντίον του ΕΣΑΚΕ και κάπου εκεί την «έπαθαν», δεν πίστευαν ότι θα γίνει ξανά το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε, το χτυπήσαμε την πρώτη φορά, γιατί να μην το κάνουμε ακόμη μία φορά… η ΑΕΚ βέβαια έχει πιο μεγάλο μπάτζετ από μας ».

Ο κ.Χατζόπουλος κατέληξε:

«Το σλόγκαν μας είναι να μετρηθούμε, αυτό είναι λοιπόν να μετρηθούμε πραγματικά, πόσοι είμαστε που αγαπάμε το μπάσκετ και αυτό το τμήμα και ελπίζω να είμαστε, δεκάδες- χιλιάδες μακάρι…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…