Κεντρική Basket League ΑΕΚ Χάποελ Χολόν – ΑΕΚ 77-71: Τα έκανε όλα λάθος η Ένωση

Χάποελ Χολόν – ΑΕΚ 77-71: Τα έκανε όλα λάθος η Ένωση

dimitris moraitis aek xapoel holon

Μαντάρα τα έκανε στο Ισραήλ η ΑΕΚ, καθώς όχι μόνο ηττήθηκε από τη Χάποελ Χολόν, αλλά έχασε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (77-71). Η Ένωση ήταν κάκιστη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και υπέστη την ήττα από την εξαιρετική ομάδα του Στέφανου Δέδα!

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με 5-0. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη, καθώς δεν ήταν προσεκτική στην άμυνα και δέχθηκε σερί 7-0 (7-5). Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (14-14). Μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου δεν άλλαξε κάτι και η Ένωση έκλεισε την περίοδο μπροστά με έναν πόντο (18-19).

Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (23-23). Η Χάποελ Χολόν, όμως, ανέβασε σταδιακά την απόδοση της και βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την κιτρινόμαυρη άμυνα. Οι παίκτες του κόουτς Δέδα έτρεξαν σερί 7-0 και ξέφυγαν για πρώτη φορά στο σκορ (30-23). Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν λύσεις επιθετικά και έμειναν μόλις στους 32 πόντους, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ (38-32).

Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά στην επίθεση συνέχισε να μην έχει λύσεις. Η Χάποελ Χολόν βρήκε λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με πρωταγωνιστή τον Μάιλς εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους για πρώτη φορά (51-41). Η Ένωση ύστερα από αρκετή ώρα έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μπει ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Με πρωταγωνιστή τον Γιόνας Ματσιούλις οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά στους 2 πόντους (55-53).

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της Ένωσης δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι, έφεραν τούμπα το ματς και προηγήθηκαν ύστερα από αρκετή ώρα (55-58). Η Χάποελ Χολόν δεν τα παράτησε και πίεζε για να πάρει μία μεγάλη νίκη (65-64). Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στα τελευταία λεπτά και οι Ισραηλινοί το εκμεταλλεύτηκαν.

Με πρωταγωνιστές τα πεντάρια της και τον ΜακΓκι η Χάποελ κατάφερα να πάρει μία καλή διαφορά 2,30 λεπτά πριν το φινάλε, καθώς προηγήθηκε με 77-67 και ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο ροζ φύλλο αγώνα. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και τελικά η ΑΕΚ ηττήθηκε με 77-71.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 38-32, 55-53, 77-71

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…