Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Χάος στις ΗΠΑ! Εξαγριωμένοι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, φυγαδεύτηκε ο Πενς (vids)

Χάος στις ΗΠΑ! Εξαγριωμένοι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, φυγαδεύτηκε ο Πενς (vids)

capitol scaled e1609963720826

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ. Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το Καπιτώλιο όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ. Κάποιοι από αυτούς έριξαν με κλωτσιές τα σιδερένια οδοφράγματα, πέρασαν πολλά επίπεδα ασφαλείας και έφτασαν έξω από το Καπιτώλιο από την πίσω πλευρά. Ορισμένοι μάλιστα ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Κάποιοι εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να εισβάλουν στο κτίριο. Πολλοί εργαζόμενοι φυγαδεύτηκαν, μαζί τους και ο Μάικ Πενς, που νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι δεν θα αμφισβητήσει τη νίκη Μπάιντεν.

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία διέκοψαν εσπευσμένα τις εργασίες τους ενώ η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέστησε στα μέλη των δύο σωμάτων να πάρουν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους κάτω από τα έδρανα και να είναι έτοιμοι να τις φορέσουν.

Η αστυνομία έκανε χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος. Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Διχαστικός μέχρι τέλους ο Τραμπ

Όλα άρχισαν μετά την ομιλία του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει τον Μπάιντεν να κυβερνήσει.

Όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και ο τόνος του εξαγρίωσαν ακόμη περισσότερο το πλήθος το οποίο κατευθύνθηκε προς το Καπιτώλιο φωνάζοντας ότι πηγαίνει εκεί «για να γράψει ιστορία».

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/326501/ipa-xaos-sto-kapitolio-efodos-kai-epeisodia-apo-opadoys-tou-tramp-vids

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…