Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αττική: «Φωλιά» κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας

Αττική: «Φωλιά» κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας

kentro monastiraki covid min

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τα κρούσματα στην χώρα μας με τους ειδικούς να είναι ιδαίτερα ανήσυχοι σχετικά με την πορεία του κορονοϊού.. Σήμερα πάντως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 κρούσματα με τα 313 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική. Το ευχάριστο νέο είναι ότι σήμερα δεν υπήρξε άυξηση στα κρούσματα, αλλά μείωση σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Ειδικότερα, ανά τομέα στην Περιφέρεια Αττικής εντοπίζονται τα παρακάτω κρούσματα:

  • Ανατολική Αττική 39
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 52
  • Δυτική Αττική 13
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 53
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 71
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 28
  • Νήσοι 1
  • Πειραιάς 56

Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς ΕΔΩ

Διαφορετικά τα στελέχη του κορονοϊού στο πρώτο και το δεύτερο κύμα
Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφορετικά είναι τα στελέχη του κορονοϊού στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης του γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ ολοκλήρωσε την ανάλυση του γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα από τη Βόρεια Ελλάδα από το πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σε συνεργασία με το εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και την Καθηγήτρια Άννα Παπά.

Η ανάλυση αποκάλυψε μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των επικρατέστερων στελεχών από το πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το συγκεκριμένο ερευνητικό εύρημα προσθέτει στην κατανόηση της επιδημιολογίας της λοίμωξης και συνεισφέρει ουσιαστικά στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.

Η συστηματική ανάλυση του γονιδιώματος του ιού συνεχίζεται και διεξάγεται στα πλαίσια της Εμβληματικής Δράσης για τον ιό SARS-CoV-2 που υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη γονιδιωματική επιτήρηση στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την επιδημιολογική πορεία των μεταλλάξεων στη χώρα μας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως άλλες περίπου 10 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι πληροφορίες ανέφεραν για άλλα 3 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, πέραν των αρχικών 59 που είχαν ανακοινωθεί.

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…