Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι – Ζενίτ 82-76: Στο τέλος γέλασαν οι Ιταλοί!

Αρμάνι – Ζενίτ 82-76: Στο τέλος γέλασαν οι Ιταλοί!

vladimir micov ax armani exchange milan eb20 scaled

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε με 82-76 της Ζενίτ διατηρείται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κυνηγούσε στο σκορ για τρεις ολόκληρες περιόδους, ωστόσο κατάφερε να είναι αποτελεσματική στην τέταρτη φτάνοντας σε μια πολύτιμη νίκη.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τις δύο ομάδες με τους  Ιταλούς να έχουν βραχεία κεφαλή μετά από τέσσερα λεπτά (6-5). Η Ζενίτ ανέβασε την απόδοση της στην συνέχεια και με ένα σερί 7-0 κατάφερε να προηγηθεί με 6 πόντους (6-12). Ο Σιλντς με το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι μείωσε στους τρεις (9-12), ωστόσο η ρωσική ομάδα συνέχισε να έχει τα ηνία μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και εκμεταλλευόμενη τα πολύ κακά ποσοστά της Αρμάνι ανέβασε την διαφορά στους 8 πόντους (16-24).

H εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να διατηρεί τα ηνία αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει. Η Αρμάνι με τρίποντα των Ροντρίγκεζ και Πάντερ και καλάθι του Ταρζέφσκι κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (27-32), για να απαντήσει με δύο βόμβες ο Κέι Σι Ρίβερς ανεβάζοντας την διαφορά πάλι στους 9 πόντους (29-38). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, με το ρωσικό προβάδισμα να παραμένει στα ίδια επίπεδα (35-44).

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα βελτίωσε αισθητά την άμυνα της στην επανάληψη και αργά και σταθερά κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά. Συγκεκριμένα, η ιταλική ομάδα κατάφερε να φέρε ι το παιχνίδι σε απόσταση τριπόντου, μια με βολές του Ντιλέινι (50-53) και μια στο φινάλε της περιόδου με τον Ζακ ΛεΝτέι να εκτελεί από την γραμμή.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τους Ιταλούς να είναι αυτοί που γέλασαν τελευταίοι. Συγκεκριμένα Μίτσοφ και Χάινς με συνεχόμενα καλάθια τους έδωσε αρχικά το προβάδισμα μετά από πολύ ώρα (66-64), ενώ συνεχόμενοι πόντοι του Πάντερ αλλά και τρίποντο του Ντιλέινι ήταν αυτοί που ανέβασαν την διαφορά στο +8 για να έρθει η νίκη με το τελικό 82-76.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-44, 56-59, 82-76.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…