Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Περιστέρι 71-84: Νίκη παρά τις αυτοκτονικές τάσεις

Άρης – Περιστέρι 71-84: Νίκη παρά τις αυτοκτονικές τάσεις

zois karabelas peristeri aris

Αυτοκτονικές τάσεις είχε το Περιστέρι στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Άρη με 84-71. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμη και με 26 πόντους, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ο Σάββας Καμπερίδης γύρισε την άμυνα σε ζώνη και παραλίγο να κάνει ο Άρης μία επική ανατροπή.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Περιστερίου στην αναμέτρηση και γρήγορα πήρε τα ηνία στο σκορ (0-8). Αντίθετα, ο Άρης ήταν κάκιστος σε άμυνα και επίθεση και δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τον τρόπο για να σκοράρει. O Πέτεγουεϊ ήταν «καυτός» και με 2/2 τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 10 για πρώτη φορά (0-11). Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν 5,30′ περίπου για να σκοράρουν και τα κατάφεραν με τον Κουζέλογλου, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (3-11).

Η απάντηση βέβαια ήταν άμεση, καθώς ο Γκρέι πήρε το όπλο του και έκανε το 14-3! Ο Άρης έδειξε σημάδια ζωής και με ένα μικρό σερί 5-0 έριξε τη διαφορά στους 6 (8-14). Το Περιστέρι δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περεταίρω και η διαφορά γρήγορα ανέβηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (10-20). Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους (10-23).

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσε τη διαφορά, αλλά και πάλι το Περιστέρι είχε την απάντηση και διεύρυνε το προβάδισμα του (16-27). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο ματς, αλλά οι παίκτες του κόουτς Καμπερίδη βρήκαν ψυχικά αποθέματα και με σερί 8-0 πλησίασαν στους εννιά πόντους (26-35). Η αντεπίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν συνεχίστηκε και οι Περιστεριώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους 46-35.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν ακριβώς την ίδια εικόνα με του πρώτου. Το Περιστέρι έκανε ότι ήθελε έτρεξε σερί 9-0 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (55-35). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και τους 26 πόντους (35-61). Ο Άρης χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να βρει σκορ και το έκανε με σουτ τριών πόντων (38-61). Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μικρό σερί 8-0, αλλά και πάλι δεν είχε συνέχεια η προσπάθεια για αντεπίθεση τους (45-65).

Ο Σάββας Καμπερίδης αποφάσισε να γυρίσει την άμυνα σε ζώνη και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Το Περιστέρι κόλλησε στο σκορ, καθώς μέτρησε 0/6 σουτ, και ο Άρης «αναστήθηκε». Με συνεχόμενα τρίποντα η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στο ματς και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου την βρήκε πίσω στο σκορ με 10 πόντους (57-67).

H κίνηση του Έλληνα τεχνικού να αλλάξει την άμυνα του σε ζώνη αποδείχθηκε κίνηση ματ. Το Περιστέρι δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα και ο Άρης πλησίασε στους έξι πόντους. Ο Ζώης Καράμπελας, όμως, έκανε πράγματα και θαύματα στο ματς και με συνεχόμενα καλάθια έδινε μεγάλη ανάσα στους φιλοξενουμένους (69-78). Ο Μιλόσεβιτς ήταν κάκιστος στο ματς, πήρε συνεχόμενα τρίποντα, τα οποία ήταν άστοχα κι έτσι ο Άρης έχασε την ευκαιρία να μειώσει και το Περιστέρι ανέβασε τη διαφορά στους 11 ξανά (69-80).

Ο Άρης έδειξε ότι έμεινε από… βενζίνη, καθώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντεπίθεση του. Το Περιστέρι άντεξε στην πίεση και τελικά πήρε τη νίκη με 84-71.

Τα δεκάλεπτα: 10-23, 35-46, 57-67, 71-84

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…