Κεντρική Basket League ΑΕΚ AEK-Προμηθέας: Ο Γιαννόπουλος, ο Κατσίβελης και οι… αριθμοί

AEK-Προμηθέας: Ο Γιαννόπουλος, ο Κατσίβελης και οι… αριθμοί

AEK Promitheas1401212

Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο (16/01) τον Προμηθέα στο εξ΄ αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική της Basket League, σε ένα παιχνίδι που οι Χάρης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης αμφότεροι θα αντιμετωπίσουν τις πρώην ομάδες τους.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση:

Δύο εξ αναβολής αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League θα γίνουν το σαββατοκύριακο. Ο πρώτος θα γίνει αύριο (16/1, 17:00) στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Προμηθέα. Η «Ένωση» μπήκε στο Πρωτάθλημα με 6/6 επεκτείνοντας το σερί που άρχισε στην περσινή σεζόν, αλλά ηττήθηκε στα δύο από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, με τελευταίο εκείνο της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο Προμηθέας προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Ηρακλή.

«Αντάλλαξαν» φανέλες

Ο Προμηθέας διανύει την 5η σεζόν του στην Basket League όμως ήδη 11 παίκτες έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες στην κατηγορία. Στην περσινή σεζόν δύο από αυτούς ήταν στην αντίπερα όχθη και κατά κάποιο τρόπο, «αντάλλαξαν» φανέλες. Ήταν ο Δημήτρης Κατσίβελης που από τον Προμηθέα μεταπήδησε στην ΑΕΚ ενώ την αντίστροφη διαδρομή έκανε ο Χάρης Γιαννόπουλος που στην προηγούμενη διετία φορούσε τα κιτρινόμαυρα.

Στην ίδια λίστα παικτών από αυτούς που θα αγωνιστούν στο ντέρμπι του Σαββάτου, ανήκει ακόμη ο Νίκος Γκίκας που μέσα από την τριετία του στην αχαϊκή ομάδα (2016-19) παραμένει πρώτος στις λίστες της σε αγώνες (95), ασίστ (409) και κλεψίματα (99).

Η ιστορία

Απόλυτη ισορροπία αναδεικνύεται από την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Basket League αφού μετρούν από έξι νίκες. Στην περσινή σεζόν οι δυο τους αναμετρήθηκαν μόνο στο ΟΑΚΑ με νικήτρια την ΑΕΚ, που επιβλήθηκε του Προμηθέα με 73-68 έχοντας ως κορυφαίο τον Κιθ Λάνγκφορντ που είχε 20 πόντους και 10 κερδισμένα φάουλ, ενώ 14 πόντους είχε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Για τον Προμηθέα ο Οκτάβιους Έλις είχε 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και ο Ολεξάντερ Λίποβι 16 πόντους και έξι ριμπάουντ.

ΣΥΝΟΛΟ

ΑΕΚ – Προμηθέας 6-6

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

ΑΕΚ – Προμηθέας 5-2

Μεγαλύτερη νίκη (28 πόντοι)

2018-19 (3ος ημιτελικός πλέι οφ): ΑΕΚ – Προμηθέας 88-60 (Γιορκ 23π, 4/5δ, 5/8τρ, Χάντερ 16 – Τσαϊρέλης 13, Σαλούστρος και Χολ 11)

Μεγαλύτερη επίδοση πόντων

2018-19 (5ος ημιτελικός πλέι οφ): ΑΕΚ – Προμηθέας 84-85 (Βινς Χάντερ 27 πόντοι για την ΑΕΚ)

ΑΕΚ

* Δύο ριμπάουντ θα είναι αρκετά για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς για να φτάσει τα 1.000 στη Stoiximan Basket League, ενώ χρειάζεται ένα εύστοχο τρίποντο για να συμπληρώσει τα 200.

+ Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη στην κατηγορία, καθώς κάνει κατά μέσο όρο μόλις 11,7.

– Μόλις στη 10η θέση της λίστας των 12 ομάδων της Stoiximan Basket League στα αμυντικά ριμπάουντ, βρίσκεται η ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχει μέσο όρο 23,6.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

* Δύο πόντους μακριά από τους 1.000 στη Stoiximan Basket League βρίσκεται ο Δημήτρης Αγραβάνης.

+ Ο Προμηθέας είναι δεύτερος στις λίστες της επιθετικής παραγωγικότητας (80,1) και της ευστοχίας στα δίποντα (57,1%).

– Η ομάδα της Πάτρας κατατάσσεται στην τελευταία θέση της λίστας των επιθετικών ριμπάουντ, αφού ανανεώνει κατά μέσο όρο οχτώ επιθέσεις της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…