Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Προμηθέας 75-82: Σπουδαίο διπλό για τους Πατρινούς

ΑΕΚ – Προμηθέας 75-82: Σπουδαίο διπλό για τους Πατρινούς

nikos gkikas aek promitheas

Σπουδαίο διπλό στο «Νίκος Γκάλης» πανηγύρισε ο Προμηθέας Πάτρας, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 82-75. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν διψήφια διαφορά, την οποία την κράτησαν μέχρι το φινάλε και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Προμηθέα προηγήθηκε με 8-3. Η Ένωση συνέχισε να κάνει πάρτι και ανέβασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (13-3). Ο Προμηθέας μετά τα μέσα του δεκαλέπτου ξύπνησε και με ένα μικρό σερί 7-0 μπήκε ξανά στο παιχνίδι (15-12). Mέχρι το φινάλε της περιόδου δεν άλλαξε κάτι και το σκορ έμεινε αναλλοίωτο.

Οι κιτρινόμαυροι πήραν ανάσα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε το όπλο του και πλησίασε ξανά στους δύο πόντους (19-17). Στην αντίπερα όχθη, ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες κρατούσε τα ηνία για την ΑΕΚ, καθώς πέτυχε εφτά συνεχόμενους πόντους (32-25). Σ΄εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Αγραβάνης αποβλήθηκε από το ματς, καθώς του καταλογίστηκε φάουλ και γύρισε και κάτι είπε στον διαιτητή και αυτός τον έβγαλε εκτός αγώνα.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα επικράτησε η ένταση με αποκορύφωμα την αποβολή του Δημήτρη Αγραβάνη. Η εξέλιξη αυτή, όμως, φαίνεται πως ξύπνησε τους συμπαίκτες του, οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν «εκδίκηση» και με συνεχόμενα καλάθια στο φινάλε της περιόδου έφεραν τον Προμηθέα σε απόσταση αναπνοής από την ΑΕΚ (34-32).

Ο Προμηθέας στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με τρίποντο του Γιαννόπουλου (34-35). To ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε, αλλά οι φιλοξενούμενοι πλέον είχαν τα ηνία του σκορ λόγω της εξαιρετικής τους πίεση και της καλής τους άμυνα (42-46). Ο Νίκος Γκίκας ήταν ο μόνος, που έβρισκε σκορ για την ΑΕΚ, και με ακόμη ένα τρίποντο μείωσε σε 46-45. Ο Προμηθέας, όμως, είχε τον πλήρη έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο και εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους (45-55). Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση των κιτρινόμαυρων και κράτησαν το διψήφιο προβάδισμα τους (53-63).

AEK δεν τα παράτησε και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους 6′ πριν το φινάλε (63-70). Οι παίκτες της Ένωσης, όμως, δεν είχαν καθαρό μυαλό και ο Προμηθέας δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο (65-76). Μέχρι το φινάλε του ματς δεν άλλαξε κάτι. Η ομάδα του κόουτς Γιατρά είχε τον πλήρη έλεγχο και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 34-32, 53-63, 75-82
ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 18 (8ριμπ.), Λάνγκφορντ 11 (7ριμπ.), Ματσιούλις 13 (10ριμπ.), Γκίκας 15 (3), Κίνγκλεϊ 14 (8ριμπ.), Χρυσικόπουλος, Γόντικας, Μωραΐτης 1, Μαυροειδής, Λοτζέσκι 3, Σλότερ
Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Αγκμπελίς 1, Αγραβάνης Γ., Γκραντ Τζεράι 18 (3), Γιαννόπουλος 12, Μίλερ 9 (1), Γκραντ 15, Λούντζης 13 (8ριμπ.), Αγραβάνης Δ. 9 (1), Χριστοδούλου, Αθηναίου 5 (1), Μπαζίνας, Τανούλης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…