Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Βροχή ρεκόρ για Λαύριο και Μουράτο

Βροχή ρεκόρ για Λαύριο και Μουράτο

Μουράτος

Την υπογραφή του Βασίλη Μουράτου είχε η άνετη νίκη του Λαυρίου κόντρα στον Άρη, με τον Έλληνα γκαρντ να σπάει 6 διαφορετικά ρεκόρ. Παράλληλα, μια σειρά από ρεκόρ έσπασε και σε ομαδικό επίπεδο η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, από τα οποία ξεχωρίζει αυτό των 53 πόντων στο ημίχρονο, αριθμός ρεκόρ για την φετινή σεζόν στην Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Βασίλης Μουράτος έκανε μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις της καριέρας του στη Stoiximan Basket League, φτάνοντας στο πρώτο double-double του σε αυτήν με 11 πόντους και 10 ασίστ. Είναι το πρώτο φετινό double-double με πόντους και ασίστ στο Πρωτάθλημα και συνολικά το 11ο στη σεζόν ενώ για πρώτη φορά φτάνει παίκτης του Λαυρίου σε double-double φέτος.

Με τις 10 ασίστ που μοίρασε, ο Μουράτος διέλυσε το ρεκόρ καριέρας του. Στις προηγούμενες 93 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League δεν είχε ξεπεράσει τις έξι ασίστ, φτάνοντας σε αυτήν την επίδοση δύο φορές με το Περιστέρι και άλλες δύο με το Λαύριο. Έγινε ο δεύτερος που φτάνει φέτος σε διψήφια επίδοση ασίστ στο Πρωτάθλημα, μετά τον Σκάιλερ Μπόουλιν που είχε 12 στο ματς του Ηρακλή με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

Παράλληλα, ο Μουράτος ισοφάρισε την ιστορική επίδοση ασίστ του Λαυρίου Megabolt στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. 10 ασίστ είχε ο Χριστόφορος Στεφανίδης και πάλι σε ματς κόντρα στον Άρη! Ήταν στη Θεσσαλονίκη για τη σεζόν 2016-17 (98-77).

Με τις 10 ασίστ που είχε, ο Μουράτος έγινε ο 6ος πασέρ στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 80 και ξεπέρασε τον Ντεμάριους Μπολντς που είχε 75.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τους 11 πόντους του ξεπέρασε τους 500 πόντους καριέρας και με το μοναδικό κλέψιμο του, έφτασε τα 50 στην κατηγορία.

Ακόμη…

*Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του με 11 πόντους. Την ίδια είχε σημειώσει στην περσινή πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό Hellenic Coin. Το έκανε στο 50ό παιχνίδι του με το Λαύριο Megabolt στη Stoiximan Basket League, αριθμό που έφτασαν άλλοι πέντε παίκτες στην ιστορία της ομάδας.

*Ο Ντέβιν Ντέιβις ήταν ένας από τους κορυφαίους των νικητών με εννιά πόντους, εννιά ριμπάουντ και τέσσερις τάπες. Με τους εννιά πόντους που σημείωσε έγινε ο 19ος παίκτης που έφτασε τους 200 με το Λαύριο Megabolt.

Ο Αμερικανός έγινε ο 3ος μπλοκέρ στην ιστορία της ομάδας της Λαυρεωτικής. Με τις τέσσερις τάπες που μοίρασε σήμερα, έφτασε τις 22 και ξεπέρασε τον Μαλίκ Ντάιμ (19) και τον Τζίτο Κοκ (20).

Σε ομαδικό επίπεδο…

Τα τρίποντα ήταν ίσως η βασικότερη διαφορά των δύο ομάδων στο σημερινό παιχνίδι. Το Λαύριο Megabolt εκτέλεσε με 63,63% επίδοση που είναι με διαφορά η καλύτερη ως τώρα στη Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Μεσολογγίου Baxi στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels με 53,57%. Από την πλευρά του ο Άρη εκτέλεσε με 21,42% και βρίσκοντας τον στόχο μόνο τρεις φορές από την περίμετρο, ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση αφού τρία τρίποντα είχε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρεμιέρα με τη Λάρισα Bread Factory.

Πρωταγωνιστής της «βροχής» τριπόντων της ομάδας της Λαυρεωτικής ήταν ο Γκλεν Κόζι με την εντυπωσιακή επίδοση των 6/6! Ο Αμερικανός σημείωσε νέο ρεκόρ ευστοχίας στη σεζόν -5/5 είχε ο Γιάννης Αθηναίου στη νίκη του Περιστερίου επί του Μεσολογγίου Baxi- και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ από τα 6,75, αφού από έξι τρίποντα είχαν ο Στίβεν Γκρέι στο ματς του Περιστερίου με τον Ηρακλή και ο Γιόνας Ματσιούλις στο παιχνίδι του Σαββάτου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη περίοδος έκρινε εν πολλοίς στο παιχνίδι μέσα από το επιμέρους 31-14 των γηπεδούχων. Οι 31 πόντοι του Λαυρίου Megabolt είναι νέο ρεκόρ περιόδου στη Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν οι 29 που είχε ο Άρης στην τρίτη περίοδο του αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Προμηθέα.

Ρεκόρ περιόδου είναι και οι 53 πόντοι που σημείωσε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας έναν περισσότερο από την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο.

Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, το Λαύριο Megabolt ισοφάρισε την καλύτερη σχετική επίδοση της σεζόν. Σε αυτήν έφτασε τέσσερις φορές η ΑΕΚ, δύο ο Ιωνικός Hellenic Coin και από μία ΠΑΟΚ και Κολοσσός H Hotels.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …