Κεντρική Basket League Τσαντ Μπράουν: Σαν έτοιμος από καιρό… (vids)

Τσαντ Μπράουν: Σαν έτοιμος από καιρό… (vids)

brown

Ο Τσαντ Μπράουν έκανε τη διαφορά (14π, 6ριμπ) απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του Μεσολογγίου με τους Πράσινους και το ebasket.gr σας παρουσιάζει τον παίκτη – ανακάλυψη Ντίνου Καλαμπάκου.

Το Μεσολόγγι η πρώτη του επαγγελματική ομάδα

Ο Τσαντ Μπράουν ήρθε στη χώρα μας ουσιαστικά για να ξεκινήσει τη καριέρα του ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Μπορεί να έχει φτάσει στα 24 αλλά πριν δεν είχε αγωνιστεί, παρά μόνο σε Κολλέγιο και G-League από όπου αποχώρησε πέρσι. Η τέως ομάδα του είναι η θυγατρική των Ντάλας Μάβερικς, οι Texas Legends και παρόλο που το 2019 έκανε τη προσπάθεια του δεν έγινε draft από καμία ομάδα του ΝΒΑ.

Ωστόσο πριν παίξει στη θυγατρική της ομάδας του Λούκα Ντόντσιτς υπέγραψε μαζί της στις 17 Οκτωβρίου του 2019 με σκοπό να τον διατηρήσει ως «κεφάλαιο» στο ρόστερ της παρόλο που τελικά δεν μπόρεσε να τον χρησιμοποιήσει.

Δυναμικό ξεκίνημα στη Ντελτόνα, «προσγείωση» στο Κολλέγιο

Ξεκίνησε τη νεαρή του ηλικία ως μπασκετμπολίστας από το High School της Ντελτόνα όπου και μέτρησε εξαιρετικά νούμερα. Για την ακρίβεια ήταν τόσο κυριαρχικός κάτω και από τη δική του μπασκέτα, αλλά και του αντιπάλου καθώς είχε 14.7 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9.4 (!) μπλοκ ανά παιχνίδι δείχνοντας πως είναι ένας παίκτης που συνεχώς βελτιώνεται.

Εν συνεχεία πήγε στο Κολλέγιο του UFC από το 2015 έως και το 2019 έχοντας στο διάστημα αυτό έναν παίκτη διάσημο στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Τον Τάκο Φολ ο οποίος αποτελεί εδώ και ένα χρόνο περίπου μέλος των Μπόστον Σέλτικς.

Στα άρθρα που γράφονταν για τον Τσαντ Μπράουν στα αμερικάνικα Μέσα γινόταν αναφορά και στον Μόντρεζλ Χάρελ των Λος Άντζελες Κλίπερς καθώς όπως εξηγούσαν το στυλ παιχνιδιού τους μοιάζει πολύ.

Τα νούμερα που είχε στη τετραετία αυτή σαφώς και δεν ήταν άσχημα από τη στιγμή που έπρεπε να «μονομαχήσει» με τον Τάκο Φολ για τη θέση «5», αλλά δεν ήταν παρόμοια με εκείνα του High School από τη στιγμή που ανά ματς σκόραρε 5.2 πόντους, μάζευε 4.6 ριμπάουντ, ενώ… τάπωνε τους αντιπάλους με 1.1 μπλοκ.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του

Ο σέντερ του Μεσολογγίου διακρίνεται με το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος που αγωνίζεται στη θέση του. Τον δυναμισμό. Δεν φοβάται κυριολεκτικά… τίποτα και κανέναν, δεν έχει θέμα να τα βάλει με παίκτες πιο ψηλούς από εκείνον (λ.χ. Παπαγιάννης) έχοντας μέχρι στιγμής μόνο θετικά αποτελέσματα στο κομμάτι αυτό.

Παράλληλα, πρόκειται για έναν παίκτη άκρως αθλητικό. Με μπόι γύρω στα 206 εκατοστά είναι ικανός με τα προσόντα του να… πετάξει και να προσγειωθεί πάνω στην στεφάνη. Και το έχει αποδείξει πολλάκις με τις «πτήσεις» που έχει πραγματοποιήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα λέγαμε, επίσης, ότι είναι master στο άλει ουπ καθώς με τεράστια ευκολία όταν οι συμπαίκτες του πασάρουν τη μπάλα στον αέρα τελειώσει τις φάσεις.

Εκτός από τα παραπάνω διακρίνεται και για την έφεση που έχει στο επιθετικό ριμπάουντ θυμίζοντας στο κομμάτι αυτό τον άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού Κεμ Μπιρτς ή τον Μάρκους Σλότερ που τη δεδομένη χρονική στιγμή φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στον αμυντικό τομέα θα λέγαμε πως είναι ένας παίκτης που για το επίπεδο που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής είναι rim protector. Δηλαδή μπορεί να προστατεύσει τη στεφάνη με τάπα (1.1 ανά ματς στο Κολλέγιο), είτε απλώς με μαρκάρισμα στον αντίπαλο.

Εκτός από τα θετικά δεν θα μπορούσε ένας παίκτης να μην έχει και αρνητικά. Μέσα σε αυτά είναι η έλλειψη ποικιλομορφίας που έχει στο παιχνίδι του, καθώς η… γκάμα σκοραρίσματος του είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλους παίκτες, ενώ προτιμάει να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι από τη στιγμή που το παιχνίδι με πλάτη είναι για εκείνον ορισμένες φορές άγνωστη λέξη.

Επιπροσθέτως στα μειονεκτήματα του είναι οι ελεύθερες βολές. Μέχρι στιγμής στη Basket League σουτάρει με 62.5% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και για έναν σέντερ ο οποίος αναγκάζεται πολλές φορές να εκτελέσει από το σημείο αυτό το ποσοστό δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό παρόλο που παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση σε σχέση με το 58.6% που είχε στα τέσσερα χρόνια του στο Κολλέγιο.

Έτοιμος για την «εκτόξευση»

Μέχρι στιγμής τα νούμερα του στην Α1 είναι εξαιρετικά. 11 πόντοι και 8.3 ριμπάουντ για έναν rookie στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι στατιστικά που εκπλήσσουν άκρως θετικά. Πλέον είναι στο «χέρι» του αν θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, καθώς αν γίνεται καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι δεν αποκλείεται από τη νέα σεζόν να ανέβει επίπεδο και γιατί όχι να «κοιτάξει» για την επιστροφή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κάποια στιγμή…

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι μπορεί να κάνει στο παρκέ:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θανάσης Ρενδούμης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…